Okmeydanı’nda kentsel dönüşüm zorbalığı sürüyor

İstanbul Beyoğlu'ndaki Fetihtepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm zorbalığını sürdüren belediye, mahallelinin elektriğini, suyunu, doğalgazını kesti.

Okmeydanı’nda kentsel dönüşüm zorbalığı sürüyor

İstanbul’da AKP’li Beyoğlu Belediyesi, Okmeydanı’nın Fetihtepe Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm zorbalığını sürdürüyor.

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, mahallelinin enerjileri kesilmesi ve tahliye edilmesi kararıyla ilgili kısmi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Ancak karara rağmen Beyoğlu Belediyesi mahallelinin elektrik, su ve doğalgazını kesmeye; riskli alan gerekçesiyle yurttaşları evlerinden zorla çıkarmaya devam etti.

Önceki gün yeniden başlayan kentsel dönüşümde yurttaşlar evlerinden çıkarılmaya zorlandı. Dün ise 30’a yakın evin elektriği ve doğalgazı kesilirken mahalle polis ablukasına alındı.

BirGün’den Sercan Meriç’in haberine göre, mahalleli, polis müdahalesine tepki gösterdi. Baskı ve tehdide karşı direnen yurttaşlardan en az 6 kişi gözaltına alındı. 15 yaşındaki çocuk da eylem sırasında polis tarafından darp edildi. Ters kelepçeyle gözaltına alınan çocuk, mahallelinin tepkisinin ardından serbest bırakıldı.

Polisin darp ettiği genç, yaşananları şöyle anlattı: “Gelip boğazımı sıktılar. Şikayetçi olacağımı söyleyince beni darp eden polis kayboldu. Sonra ters kelepçe yaptılar. Otobüse bindirdiler. Evimin alınmasına tepkiliyim. Hukukla, adaletle alakası yok. Bu hafta sınavlarım var ama uğraşamıyorum. Evimle mi, okulumla mı uğraşacağım bilmiyorum. Huzurlu bir yaşam istiyoruz. Çıkartacaklarsa da istediğimiz taleplerde çıkarsınlar. Silahlarla bekliyorlar. Döve döve, kıra kıra çıkarıyorlar. 15 yaşındayım hayatımda ilk defa polisten dayak yedim.”