Okul müdüründen velilere 'hadis' ve 'sureli' toplantı daveti

Diyarbakır Gaziler Anadolu Lisesi öğrencilerinin velileri, sure ve hadisli davetiyelerle toplantıya çağrıldı. halktv.com.tr’den Eda Narin’in haberine göre Müdür İbrahim Hayrullah Erdem imzası taşıyan davetiyelerde Tahrim Suresi 6’ıncı ayet olan “Ey iman edenler, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten kendinizi ve ailenizi koruyun” ile “Hepiniz çobansınız ve hepiniz güttüğünüzden sorumlusunuz” hadisi yer aldı. Sure ve hadisin... View Article

Okul müdüründen velilere 'hadis' ve 'sureli' toplantı daveti

Diyarbakır Gaziler Anadolu Lisesi öğrencilerinin velileri, sure ve hadisli davetiyelerle toplantıya çağrıldı.

halktv.com.tr’den Eda Narin’in haberine göre Müdür İbrahim Hayrullah Erdem imzası taşıyan davetiyelerde Tahrim Suresi 6’ıncı ayet olan “Ey iman edenler, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten kendinizi ve ailenizi koruyun” ile “Hepiniz çobansınız ve hepiniz güttüğünüzden sorumlusunuz” hadisi yer aldı.

Sure ve hadisin ardından davetiyede, veliler, “Öğrencinizin eğitim-öğretim durumunu görüşmek üzere 26 Kasım 2022 Cumartesi günü 13.00’de yapacağımız veli toplantısına sizleri bekliyoruz. Katılmanızı ve gerekli duyarlılığı göstermenizi rica ederim” ifadeleriyle toplantıya çağrıldı.

Okul idaresine yakın bir kaynak, müdürün davetiyelere ‘ciddi ve caydırıcı’ olması amacıyla hadis ve sure eklediği ve aklına müslüman olmayan öğrencilerin gelmediğini belirtti. Kaynak, okul idaresinin öğrencilerin, veli toplantısı davetiyelerinde sure ve hadis olursa yere atmayacağı düşüncesiyle hareket ettiğini öne sürdü. “Okul idaresinin aklına Müslüman olmayan öğrenciler gelmedi mi” sorusunu yanıtlayan kaynak, “Müdürün aklına gayrimüslim öğrencilerin olacağı gelmedi” dedi.