AKP'li Aktay: Hz. Musa kölelere özgürlük verdi, kapris yapıp soğan istediler

Aktay yazısında “Uzun süre bir bakıma ekmek elden su gölden ve özgürce bir hayat yaşamaktayken bir süre sonra ‘hep bunları mı yiyeceğiz? Yok mu başka bir şey, hani soğan, hani sarımsak, mercimek?’ diye söylenmeye başlıyorlar.” ifadelerini kullandı.

AKP'li Aktay: Hz. Musa kölelere özgürlük verdi, kapris yapıp soğan istediler

AKP Genel Başkan Başdanışmanı olarak da görevini sürdüren Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay, “Soğan sembolizmi ve özgürlük” başlıklı köşe yazısında, insanların şükredeceğine kapris yaptıklarını aktardı ve “Özgürlük, doya doya yaşanacak, tadı çıkarılacak ve insanlık onurunu hissettirecek en değerli erdeme kavuşulmuş. İsrailoğulları bunun değerini bilip şükrünü ifade edecek yerde Hz. Musa’ya yapmadıkları kaprisi bırakmıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Yazının devamında, “Uzun süre bir bakıma ekmek elden su gölden ve özgürce bir hayat yaşamaktayken bir süre sonra ‘hep bunları mı yiyeceğiz? Yok mu başka bir şey, hani soğan, hani sarımsak, mercimek?’ diye söylenmeye başlıyorlar.” dedi.

Soğanın belli bir konfora alışıp onu rutin olarak yaşayanlara çoğu kez musallat olan bir geçmişe özlem ifadesi olduğunu aktaran Aktay, şöyle dedi: “Geçmişe, yani kendilerini kişiliksizleştirmiş, onları bölük pörçük gruplara ayırarak birbirine düşürmüş, bu sayede kendi iktidarını sürmekte olan Firavun zulmü altında bütün baskı ve zulümleriyle yaşadıkları kölelik zamanlarını.”