Bir soru da TKH'den Erdoğan'a: Amerika nere? Akdeniz nere? Selçuk Bayraktar’ın ne işi vardı orada?

Komünistler, Erdoğan'a ağustos ayında davet üzerine aynı gemiyi ziyaret eden damadı Selçuk Bayraktar’ı hatırlatarak “Amerika nere? Akdeniz nere? Selçuk Bayraktar’ın ne işi vardı orada?” sorularını yöneltti.

Bir soru da TKH'den Erdoğan'a: Amerika nere? Akdeniz nere? Selçuk Bayraktar’ın ne işi vardı orada?

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas’ın işgal altındaki Filistin topraklarına yönelik başlattığı saldırı sonrası; ABD’nin Akdeniz’e USS Gerald R. Ford uçak gemisi grubunu göndermesi sonrasında “E bay Amerika, ya Amerika nere Akdeniz, İsrail, Filistin nere? Ne işin var senin orada? Şimdi, Amerika gibi bir ülkeye barışı tesis mi yakışır, yoksa oraya benzinle, körükle gitmek mi yakışır? Amerika’dan beklenen nedir, budur” demişti.

Erdoğan’ın açıklamasında sonrası yanıt Komünistlerden geldi. Türkiye Komünist Hareketi’nden yapılan açıklamada Erdoğan’a aynı gemilerde poz veren ‘Damat’ hatırlatması yapıldı. TKH’den yapılan açıklamada Akdeniz’de yapılan NATO tatbikatında AKP’nin sessizliği vurgulandı. TKH’den yapılan açıklama şu şekilde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin’de yaşanan savaş üzerine ABD’nin Akdeniz’e uçak gemisi göndermesi ile ilgili dün bir kere daha “Amerika nere? Akdeniz, İsrail, Filistin nere? Ne işin var orada?” açıklamasında bulundu.

Ancak Erdoğan’ın önce şu sorulara yanıt vermesi gerekmektedir:

Geçtiğimiz Ağustos ayında Akdeniz’de tatbikat yapan Amerikan uçak gemisine özel davetle giden ve geminin güvertesinde şov yapar gibi fotoğraflar çektiren damadı Selçuk Bayraktar’ın orada ne işi vardı?

Ağustos ayında Akdeniz’de NATO’nun tatbikatına katılan dünyanın en büyük uçak gemisi Amerika’dan gelmemiş miydi? O zaman neden “Amerika nere, Akdeniz nere?” diye sorma ihtiyacı duymadı.