İKD'den Müge Anlı hakkında suç duyurusu

İlerici Kadınlar Derneği, sunduğu televizyon programında sarf ettiği skandal ifadelerle gündeme gelen Müge Anlı hakkında suç duyurusunda bulundu.

İKD'den Müge Anlı hakkında suç duyurusu

İlerici Kadınlar Derneği, yandaş ATV’de program sunan Müge Anlı hakkında suç duyurusunda bulundu.

İKD’den yapılan açıklamada “Müge Anlı’nın programındaki skandal ifadeler ve bu tür programların kadın cinayetlerini teşvik etmesi doğrultusunda suç duyurusunda bulunduk. Anlı’nın “Ben olsam o kadını öldürürüm, öldürmek için fırsat kollarım.” şeklindeki ifadeleri, toplumu doğrudan suça teşvik etmekte ve kabul edilemez bir tutumu yansıtmaktadır” denildi.

Açıklamada “Somali Cumhurbaşkanının oğlu tarafından öldürülen motokurye Yunus Emre Göçer’in eşi, Müge Anlı’ya başvurduğunu ve reddedildiğini ifade etti. Müge Anlı’nın ve program ekibinin geçmişteki benzer durum olan Rabia Naz davası karşısında gösterdiği tavır, bu tür programların birer çare olmadığını bir kez daha göstermektedir” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca yapılan açıklamada bu tür programların derhal kapatılması gerektiği vurgulandı.

İlerici Kadınlar Derneği’nden yapılan açıklama şu şekilde:

KADIN CİNAYETLERİNİ MEŞRULAŞTIRAN MÜGE ANLI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK!

İlerici Kadınlar Derneği olarak Müge Anlı’nın programındaki skandal ifadeler ve bu tür programların kadın cinayetlerini teşvik etmesi doğrultusunda suç duyurusunda bulunduk. Anlı’nın “Ben olsam o kadını öldürürüm, öldürmek için fırsat kollarım.” şeklindeki ifadeleri, toplumu doğrudan suça teşvik etmekte ve kabul edilemez bir tutumu yansıtmaktadır.

Hukuki süreç başlatarak Müge Anlı’nın bu sözlerinden dolayı yargılanmasında ısrar ediyoruz. Ayrıca kadın cinayetlerini meşrulaştıran ve toplumda olumsuz etkiler yaratan bu tür programların derhal kapatılmasına yönelik kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz.

Somali Cumhurbaşkanının oğlu tarafından öldürülen motokurye Yunus Emre Göçer’in eşi, Müge Anlı’ya başvurduğunu ve reddedildiğini ifade etti. Müge Anlı’nın ve program ekibinin geçmişteki benzer durum olan Rabia Naz davası karşısında gösterdiği tavır, bu tür programların birer çare olmadığını bir kez daha göstermektedir.

Bu suç duyurusuyla birlikte İlerici Kadınlar Derneği olarak, ülkemizi her alanda etkileyen bu gerici düzene ve onun ürünü olan zihniyete karşı mücadelemizi sürdürüyor, bu tür programların derhal kapatılmasını istiyoruz!

Kadın cinayetlerini meşrulaştıran ve çürümeyi körükleyen bu zihniyetin peşini bırakmayacağız. Dosyanın takipçisiyiz!