İzmir'de ÇEDES projesine karşı miting

ÇEDES projesine karşı laik ve bilimsel eğitimi savunan yurttaşlar İzmir’de bir araya geldi.

İzmir'de ÇEDES projesine karşı miting

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) projesiyle imam, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve Kur’an kursu hocalarının “manevi danışman” olarak okullarda görevlendirilmesine tepkiler sürüyor.

Bugün, İzmir Gündoğdu Meydanın’da yapılan mitinge çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra Alevi Dernekleri de katıldı.

İzmir Gündoğdu Meydanında yapılan ÇEDES projesine karşı yapılan mitinge; Türkiye Komünist Haraketi (TKH), Sosyalist Liseliler ve İlerici Kadınlar Derneği (İKD) de katılarak taleplerini dile getirdi.

İzmir Cumhuriyet Meydanında toplanan TKH, İKD üyeleri ve Sosyalist Liseliler,  “Eşitlik, laiklik sosyalizmde,  Şeriata çedese karanlığa geçit yok, Laiklik için kadınlar ayağa, Gençlik gelecek gelecek sosyalizm.”  sloganları eşliğinde Gündoğdu Meydanı’na doğru yürüdüler.

TKH, “Gerici AKP iktidarının amacı laikliğin tamamen tasfiyesi, toplumsal hayatın dinsel kurallara göre düzenlenmesi ve nihayetinde bunun Anayasal bir karakter kazanmasıdır.
Buna izin vermeyeceğiz. Laikliği kazanacağız.” dedi.