Mansur Yavaş'tan 'adaylığı görev olarak kabul ederim' açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "cumhurbaşkanı adaylığı için bir talebi olmadığını ama böyle bir karar verilirse adaylığı kabul edebileceğini" söyledi.

Mansur Yavaş'tan 'adaylığı görev olarak kabul ederim' açıklaması

Mayısta yapılacağı söylenen seçimler öncesi düzen muhalefetinde ortak adayın belirleneceği kritik gün yaklaşıyor.  Altılı Masa, 2 Mart’ta “cumhurbaşkanı adaylığı” gündemiyle toplanacak. Bu toplantıda ilk defa başkanlık adaylığı için isimler ele alınacak.

Gözler, Altılı Masa’nın 2 Mart’taki toplantısına çevrilmişken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Fox TV’de katıldığı bir programda adaylıkla ilgili soruyu yanıtladı. Yavaş’ın yanıtında ilk kez adaylığı kabul edebileceğini belirtmesi dikkat çekti.

Yavaş, “Genel Başkanımız aday olursa arkasındayız, altılı masa başka bir aday çıkarırsa yine arkasındayız ama altılı masa başka bir karar alırsa benim böyle bir talebim yok ama görev olarak kabul edebilirim, böyle bir karar oybirliği ile alınırsa. Altılı masanın en uygun kararı vereceğine inanıyorum. İşime odaklıyım” ifadelerini kullandı.