"Öğrenciler yaşasın, düzeniniz batsın!" sloganları meydanlarda yankılandı

Aydın'da KYK yurdundaki asansör faciasında yaşamını yitiren Zeren Ertaş'ın ölümü İzmir Bornova'da öğrenciler tarafından protesto edildi.

Aydın’da Üniversite öğrencisi Zeren Ertaş’ın KYK yurdundaki asansör faciasında ölmesi, İzmir Bornova’da üniversite öğrencileri tarafından düzenlenen eylemle protesto edildi.

Bornova Küçükpark Meydan’da toplanan öğrenciler basın açıklamasından sonra tüm baskılara ve engellemelere rağmen “Ölmeye değil okumaya geldik!” pankartıyla Büyükpark’a yürüdü. “Düzeniniz batsın, öğrenciler yaşasın!” sloganlarını atan öğrenciler, Büyükpark Meydan’da toplanarak bir panel gerçekleştirdi.

Öğrenciler düzenledikleri söyleşide sorunlarını tartıştı. Söz alan bir üniversite öğrencisi;

“Bugün üniversite öğrencileri KYK yurtlarında cinayete kurban gidiyor, geleceksizliğe mahkûm ediliyor, okurken çalışmak; çalışırken ölmek zorunda bırakılıyor. Bugün burada tarihsel sorunlarımız olduğunu biliyoruz. Katledilen arkadaşlarımız kazaya değil cinayete kurban gittiler. Bir şirketin değil, devletin sorumluluğunda olan bir ihmal, bir cinayete sebep oldu. Diyanet İşleri Bakanlığına aktarılan ödeneğin KYK yurtlarına aktarılmaması nedeniyle yaşanan ihmal somut durumun somut tahlilidir. Üniversite öğrencileri bugün hükümet tarafından adeta ölüme gönderiliyor. Bizi bugün bu duruma getirenin AKP eliyle yaratılan dinci-gerici rejim olduğunu bilmemiz gerekiyor. Tarikatlara ve cemaatlere peşkeş çekilen yurtların koşulları ile KYK yurtlarını kıyaslayamıyoruz. Bugün üniversite öğrencileri KYK yurtlarında insanlık dışı koşullara mecbur bırakılıyor. Bu koşulların en büyük sorumlusu bugünkü siyasi İktidardır. Yarattıkları bu düzende kendileri boğulacak, bu düzeni de gençlik değiştirecek. Gençlik gelecek gelecek sosyalizm.” ifadelerini kullandı.