TTB davasında karar: Merkez Konseyi görevden alındı!

Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması istemiyle açılan davada karar çıktı.

TTB davasında karar: Merkez Konseyi görevden alındı!

GÜNCELLEME:

Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması istemiyle açılan davanın 7’nci duruşması bugün görüldü. Mahkeme, Türk Tabipleri Birliği’nin Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile merkez konseyi üyelerinin görevden alınmasına karar verdi. Duruşma sonrası açıklama yapan Fincancı, “Bu mücadele bitmez. Daha önce de söylemiştik, mücadele TTB’nin adıdır. TTB’den bizi söküp atmaya hiç kimsenin gücü yetmez” dedi.

TTB Merkez Konseyi’nin görevden alınması talebiyle açılan davanın 7. duruşması bugün Ankara Dışkapı Adliyesi 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapıldı. 14.30’da başlayan duruşma, 19.00’a kadar sürdü. Mahkeme, davanın Şebnem Korur Fincancı açısından pasif husumet yokluğu nedeniyle usülden reddine, davalı merkez konsey başkanlığı yönünden “mevcut konsey başkanı ve üyelerinin görevden alınmasına” karar verildi.

Kararla, TTB kongre üyeleri Bahadır Öztürk, Mustafa Sezai Demirel, Muhammed Çağatay Engin, Ömer Faysal Çadır, Kazım Nejdet‘in bir ay içerisinde genel kurul yapmaları için görevlendirildi.

Karar temyiz aşamasında kesinleşinceye kadar mevcut yönetim görevine devam edecek.

***

Türk Tabipleri Birliği (TTB) TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması istemiyle açılan davada 7’nci duruşma bugün görülüyor.

Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşma öncesinde TTB üyeleri mahkeme önünde açıklama yaptı.

Açıklamada “Bizler hekimler olarak halkımızın halk sağlığını savunmaya devam edeceğiz. Bu dava siyasi bir davadır. Bu davalarla bizleri yıldıramazlar, susturamazlar. Biz TTB’yiz, görevimizin başındayız” ifadeleri kullanıldı.