Türk-İş Başkanı Atalay'dan 'sağcılık' eleştirisi

Asgari ücret zammından memnun olduğunu söyleyen Türk-İş Başkanı Atalay, yoksulların sosyal demokrat olmamasından yakındı. Atalay, "Bakırköy'dekiler sosyal demokrat ama Sultanbeyli'dekiler sağcı oluyor. Burada bir tuhaflık var" dedi.

Türk-İş Başkanı Atalay'dan 'sağcılık' eleştirisi

Milyonlarca emekçiyi ilgilendiren asgari ücrete “ara zam” belli oldu. 8 bin 506 lira seviyesindeki asgari ücret 11 bin 402 liraya yükseltildi.

Sefalet düzeyindeki zammın görüşmelerinde işçiler adına komisyon masasında oturan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da, yapılan artışa ilişkin Habertürk TV’de konuştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmesi hatırlatılan Atalay, Erdoğan’la pazarlık yapmadığını söyledi. Atalay, yapılan zamdan da memnun olduğunu dile getirdi.

“SOSYAL DEMOKRAT OLMALARI LAZIM”

Atalay, sözlerinin devamında da sözü seçimlere getirdi. Atalay şunları söyledi:

Ekonomik durumu iyi olanların dünyaya bakışı başka, yoksul kesimin dünyaya bakışı başka. Ama dünyada bu tam tersi oluyor benim ülkemde olmuyor. Sultanbeyli’de, Mamak’ta, Sincan’da insanların sosyal demokrat olması lazım. Maalesef. Beşiktaş’takiler, Kadıköy’dekiler, Bakırköy’dekiler sosyal demokrat ama Sultanbeyli’dekiler sağcı oluyor. Burada bir tuhaflık var. Ekonomik kriz var, deprem var, salgın hastalık var… Buna rağmen bu iktidar görevine devam ediyorsa ben de düşüneyim muhalefet de düşünsün”