Yine Tosyalı Demir Çelik yine patlama: 2'si ağır 13 işçi yaralandı

İskenderun'da bulunan Tosyalı Demir Çelik fabrikasında patlama meydana geldi, patlamada 2'si ağır, 13 işçi yaralandı.

Yine Tosyalı Demir Çelik yine patlama: 2'si ağır 13 işçi yaralandı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde bir demir çelik fabrikasında meydana gelen patlamada, 2’si ağır, 13 işçi yaralandı. Bundan yaklaşık iki ay önce de Tosyalı Holding’e ait olan fabrikada yaşanan patlamada bir işçi yaşamını yitirmiş, üç işçi de yaralanmıştı.

Tosyalı Holdingin İskenderun’da bulunan Tosyalı Demir Çelik fabrikasında bugün öğleden sonra bilinmeyen nedenle patlama oldu. Patlamada 2’si ağır, 13 işçi yaralandı. İhbar üzerine fabrikaya sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılardan 9’u İskenderun Devlet Hastanesi’ne, 4’ü ise Dörtyol Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan işçilerden durumu ağır olan 2’sinin entübe edildiği bildirildi.

Patalamada yaralanan işçilerin isimlerinin Hüseyin Memili, Oğuz Çetin, Ferhat Tanak, Barış Günay, Mehmet Yıldırım, Gökhan Güreşçi, Hakan Yorgun, Ali Erhan İmeç, Muhammed Batuhan Gökkap, Şahin Sabun, Sefa Aşkar ve Abdurrahman Kılıç olduğu öğrenildi.

PATLAMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Patlama anı güvenlik kamerasına şu şekilde yansıdı.

 

LÜTFÜ SAVAŞ “TÜM TOSYALI DEMİR ÇELİK AİLESİNE GEÇMİŞ OLSUN” DEDİ!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun’da yaşanan patlamada yaralı olanların isimlerini paylaştı. Tüm Tosyalı Demir Çelik ailesine geçmiş olsun dileklerini ileten Savaş’ın paylaşımı ise şöyle:

“İskenderun ilçemizde faaliyet gösteren Tosyalı Demir Çelik Fabrikası’nın eritme kazanında meydana gelen patlamadan üzüntü duydum.
Patlamada ağır yaralanan Hüseyin Memili, Oğuz Çetin, Ferhat Tanak ile hafif yaralı olan Barış Günay, Mehmet Yıldırım, Gökhan Güreşçi, Hakan Yorgun, Ali Erhan İmeç, Muhammed Batuhan Gökkap, Şahin Sabun, Sefa Aşkar ve Abdurrahman Kılıç’a acil şifalar diliyorum.

Tüm Tosyalı Demir Çelik ailesine geçmiş olsun dileklerimle bir daha böyle kazaların yaşanmamasını temenni ederim.”