Erdoğan yine Suudilerin tarafında: Sinsi bir operasyon var

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süper Kupa finalinde yaşananlara ilişkin Suudi Arabistan'a yine toz kondurmadı. Yaşananların Türkiye'ye yönelik sinsi bir girişim olduğunu öne süren Erdoğan, "İslam düşmanlığına ve yabancı karşıtlığına varan bir furya ile karşı karşıyayız" dedi.

Erdoğan yine Suudilerin tarafında: Sinsi bir operasyon var

AKP’li Cumhurbaşkanı  Erdoğan, 2023 yılı ihracat rakamlarının açıklanması programında konuştu.

Erdoğan, Suudi Arabistan’da oynanması planlanan ve protokol krizi sebebiyle oynanamayan Süper Kupa finaline ilişkin yaptığı değerlendirmede Suudi Arabistan’a toz kondurmadı.

“İslam düşmanlığına ve yabancı karşıtlığına varan bir furya ile karşı karşıyayız” diyen Erdoğan, “Türkiye’ye ve çıkarlarına sinsi bir girişim, açık bir operasyon var. Bu oyunu boşa çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ayrıca 2023 yılı ihracat rakamlarına ilişkin rakamları paylaştı.

Erdoğan ayrıca yüksek enflasyonun devam ettiğini belirterek “Enflasyonu tekrar tek haneli rakamlara indirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

“BU OYUNU BOŞA ÇIKARACAĞIZ”

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şu şekilde: 

“Yaz aylarında ülkemizin en önemli gelir kalemlerinden bir tanesi olan, turizmi baltalamaya yönelik kampanya yürütüldüğünü gördük. Şimdi benzer bir durumun spor üzerinden gerçekleştirilmeye çalışıldığını görüyoruz.

Sırf kökeninden dolayı insanlar horlanıyor. İslam düşmanlığına ve yabancı karşıtlığına varan bir furya ile karşı karşıyayız. Muhalefet liderleri de bu son derece tehlikeli nefret siyasetine gönüllülük yapmaktadır. Bu nefret siyasetinin kardeş ülkeleri hedef alması asla tesadüf değildir.

Türkiye’ye ve çıkarlarına sinsi bir girişim, açık bir operasyon var. Bu oyunu boşa çıkaracağız.

“DEPREMİN İHRACATIMIZA ETKİSİ EKSİ 6 MİLYAR DOLAR”

En büyük baş ağrımız enflasyonun tetiklediği hayat pahalılığı, enflayon hala yüksek devam ediyor. Enflasyonu tekrar tek haneli rakamlara indirmeyi hedefliyoruz. 

2023 yılı sancılı bir yıl oldu. 6 Şubat depremlerinin olumsuz sonuçları ile mücadele ettik. 11 ilimizde büyük yıkıma yol açan tabii afetin altından kalkmak kolay değil. Türkiye’nin milletinin yaralarını sarmakta elde ettiği başarıyı dünyada hiçbir ülke başaramazdı.

Depremin ihracatımıza etkisi eksi 6 milyar doları buluyor. 

Dost Japon halkına geçmiş olsun dileklerimi ilettim, iletiyorum.

2023 ihracatımız, geçen yıla göre yüzde 0,6 oranında artışla 255 milyar 809 milyon dolara ulaşarak cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırmıştır. İhracatçılarımıza gereken desteği vereceğiz.”