Gericilik okullarda yayılmaya tüm hızıyla devam ediyor: Kaymakam emir verdi, ilkokula kuran kursu açtılar

Ataşehir Kaymakamlığı ilçede bulunan İçerenköy Hasan Leyli İlkokulu’nda Kuran kursu açılması için talimat gönderdi.

Gericilik okullarda yayılmaya tüm hızıyla devam ediyor: Kaymakam emir verdi, ilkokula kuran kursu açtılar

ÇEDES projesi kapsamında yapılan gerici uygulamalar tepki çekerken, İstanbul Ataşehir Kaymakamlığı’nın ilçede bulunan okullara öğrencilerin etüt derslerinde imamların Kuran kursu vermesiyle ilgili yazı gönderdi.

Konuyla ilgili konuşan bir öğretmen okula gönderilen yazıyla ilgili, “Ataşehir’de kaymakam okul müdürlerine yazı göndermiş. İlkokullarda okul sonrası etüt yerine müftülüğün gönderdiği imamların Kuran dersi vereceği belirtilmiş” dedi. Öğretmen, okul müdürünün velilerden onay almak için öğretmenlere talimat verdiğini söyleyerek, “Hangi veliler izin verecek sayıya göre harekete geçecekler” ifadelerini kullandı.

“MÜFTÜLÜK BİNASINDAKİ YETERSİZLİKLER” SEBEP GÖSTERİLDİ

Söz konusu iddialara ilgili TELE1’den Barış Önal, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Abdurrahman Şeyhmuz’la görüştü. Şeyhmuz, Hasan Leyli İlkokulu Müdürü’nü telefonla aradı. Okul müdürünün söylediklerini Aktaran Şeyhmuz, söz konusu uygulamayla ilgili şunları söyledi:

“İl Müftülüğü’nün Kaymakamlık oluruyla Müftülüğün binasındaki yetersizlikler nedeniyle okul dağıldıktan sonra bir ya da iki sınıf tahsis ederek Kuran kursu uygulamasına gidilmiş. Mesai saatleri dışında, okul öğrencileri dışındaki yurttaşlara hizmet verilecek. Halk eğitim merkezimiz var yaklaşık 300 yerde çeşitli kurslar açıyoruz. Mesela bir camide ebru kursu da açabiliyoruz. Müftülük de demek ki talep doğrultusunda izin alarak böyle bir şey yapmışlar.”

“ÖĞRETMENLER EVE GİDECEK İMAMLAR DERSE GİRECEK”

Öte yandan kaymakamlığın okula gönderdiği talimatla, okul müdürünün söyledikleri ve öğretmenlere verdiği talimat arasında çelişki bulunuyor. İlkokulun çevresinde çok sayıda cami var ve çoğu namaz saatlerinde bile neredeyse boş dururken ilkokul Kuran kursu olarak seçiliyor. Okul müdürünün, öğretmenlere, “Velilerden öğrencilerinin etüt saatinde Kuran kursuna kalıp kalmamalarını” sordurması da sorun. Habere göre, okul bittikten sonra öğretmenler eve gidecek, imamlar derse girecek.

Kaymakamlık tarafından Hasan Leyli İlkokulu’na gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

“a) Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönergesi.

b) İstanbul İl Müftülüğü (Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün 21.06.2023 tarihli ve E-30407777-000-3900204 sayılı yazısı.

İlgi (a) Yönergenin 8. maddesinde “Çeşitli nedenlerle Kur’an kurslarına gelemeyen veya bu hizmetlerden yararlanamayan vatandaşlarımız için uygun görülen yerlerde müftülüğün teklifi, mülki amirin onayı ile Kur’an eğitim ve öğretim kursu düzenlenebilir denilmektedir.

Bu itibarla ilgi (b) yazı eki İş Birliği Protokolü (İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İstanbul il Müftülüğü) uyarınca, 2023-2024 eğitim öğretim yılı süresince, ilçemiz İçerenköy Mah. Adem Sok. No 60 Ataşehir İSTANBUL adresinde bulunan İçerenköy Hasanleyli İlkokulu’nda D grubu Kur’an Kursu açılmasını olurlarınıza arz ederim.”