Lübnan Başbakanı Mikati İsrail'i BM'ye şikayet edecek

Lübnan Başbakanı Necip Mikati, Lübnan Dışişleri Bakanlığı’na geçtiğimiz birkaç saat önce gerçekleşen Beyrut’a yapılan saldırıyı düzenleyen İsrail’i Birleşmiş Milletler'e (BM) şikâyet etme talimatı verdi

Lübnan Başbakanı Mikati İsrail'i BM'ye şikayet edecek

Lübnan Başbakanı Necip Mikati, Lübnan Dışişleri Bakanlığı’na Beyrut’a saldırı düzenleyen İsrail’i Birleşmiş Milletler’e (BM) şikâyet etme talimatı verdi.

Mikati, saldırının ardından yaptığı açıklamada İsrail’i kınamıştı. Mikati, “Bu saldırı, ülkenin güneyinde her gün çok sayıda kişinin şehit olmasına ve yaralanmasına sebep olan saldırılarının ardından, İsrail’in Lübnan’ı yeni bir çatışmaya sokmayı amaçladığı bir suçtur.” demişti. Mikati, ilgili ülkelere saldırılarını durdurması için İsrail’e baskı yapmaya çağrıda bulunarak, “İsrail yönetimini, yeni bir statüko ve angajman kuralı dayatmak üzere Gazze’deki başarısızlıklarını Lübnan’ın güney sınırına ihraç etme yoluna gitmesine karşı uyarıyoruz.” ifadelerini kullanmış ve übnan’ın 1701 sayılı karar olmak üzere her daim ilgili uluslararası sözleşmelere bağlı olduğuna dikkat çekerek İsrail’in bu kararları ihlal eden taraf olduğunu belirtmişti.