Sosyalist Liseliler: Tire Sosyal Bilimler Lisesi’ndeki bu gerici uygulamayı kabul etmiyoruz!

İzmir'de bulunan Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi'ndeki gerici uygulamalara karşı Sosyalist Liseliler bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada

Sosyalist Liseliler: Tire Sosyal Bilimler Lisesi’ndeki bu gerici uygulamayı kabul etmiyoruz!

Sosyalist Liseliler, Tire Sosyal Bilimler Lisesi’ndeki gerici uygulamalara yönelik bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada “Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi’nde öğrenciler, her sabah ‘hadis’ dinlemek için mescide davet edilmiştir. “Erkeksen gel” çağrılı davette “Kaliteli güzel ahlaklı bir insan olma yolunda Hz. Muhammed’in hayatımıza örnek olan hadislerini ve tavsiyelerini öğrenmeye her gün ilk teneffüste erkekler mescidine davetlisiniz.” denilerek çağrı yapılmıştır, denilerek çağrı yapılmıştır. Bu durum laikliğe karşı olduğu gibi pedagojik eğitime de terstir” vurgusu yapıldı

Liseli gençlik olarak okullarımızı sermaye düzeninin çetelerine, cemaatlerine, tarikatlarına peşkeş çektirmeyeceğiz” denilen açıklamada “Gericiliğe, şeriata, ÇEDES’e karşı “Laiklik Özgürlüktür!” sloganımız yükselteceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Sosyalist Liseliler’den yapılan açıklama şu şekilde:

Türkiye’nin dört bir yanında okullarımız gerici kuşatma altındadır. AKP’nin uygulamaya koyduğu ÇEDES projesi kapsamında öğrenciler cami temizliğine gönderilmiş, mezar maketi önünde ağlamaları ve cenaze namazı kılmaları istenmiş, maket üzerinde ‘cenaze yıkatılmıştır. Milli Eğitim Bakanı tarikat ve cemaatlerle protokolleri arttıracağını açıklamıştır.

Tüm bunlar bilimsel eğitimin tasfiyesi anlamına gelmektedir. Bugün eğitim bilimden uzaklaştırılmış, eğitim kurumları tamamen AKP’nin hedeflediği “dindar ve kindar bir nesil” yetiştirme çabası doğrultusunda şekillendirilmiştir. Okullarımıza kadar giren tarikatlar ve cemaatler, öğrencileri keyfi olarak camilere, mezarlıklara götürmeye başlamıştır.

Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi’nde öğrenciler, her sabah ‘hadis’ dinlemek için mescide davet edilmiştir. “Erkeksen gel” çağrılı davette “Kaliteli güzel ahlaklı bir insan olma yolunda Hz. Muhammed’in hayatımıza örnek olan hadislerini ve tavsiyelerini öğrenmeye her gün ilk teneffüste erkekler mescidine davetlisiniz.” denilerek çağrı yapılmıştır. Bu durum laikliğe karşı olduğu gibi pedagojik eğitime de terstir.

Liseli gençlik olarak okullarımızı sermaye düzeninin çetelerine, cemaatlerine, tarikatlarına peşkeş çektirmeyeceğiz. Gericiliğe, şeriata, ÇEDES’e karşı “Laiklik Özgürlüktür!” sloganımız yükselteceğiz.

İzmir Sosyalist Liseliler

Sosyalist Liseliler