TKH: 6 Şubat'ı unutmayacağız, affetmeyeceğiz!

TKH Hatay İl Örgütü, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin yıldönümünde bir basın açılaması gerçekleştirilecek.

TKH: 6 Şubat'ı unutmayacağız, affetmeyeceğiz!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) geçtiğimiz yıl meydana gelen Kahramanmaraş merkezli  7,8 ve 7,5 büyüklüğündeki depremlerin yıldönümünde basın açıklaması gerçekleştirecek.

TKH’den yapılan açıklamada “Tüm bunlardan hareketle depremin birinci yılında Hatay’da “6 Şubat’ı unutmayacağız, affetmeyeceğiz” demek için Partimiz Hatay İl Örgütü bir basın açıklaması düzenleyecektir” ifadeleri kullanıldı.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,8 ve 7,5 büyüklüğündeki depremler 11 ilimizde yıkımlara neden oldu, resmi açıklamalara göre 53 bin 537 yurttaşımız hayatını kaybetti. Depremde yaşamını yitiren bütün yurttaşlarımızı anıyoruz.

Depremin birinci yılında halkın sorunları henüz çözülmemiştir. Sermaye iktidarı açısından depremin yarattığı tablo, rant ve sermayenin çıkarları açısından değerlendirilmekte ve insan hayatı hiçe sayılmaktadır.

Depremde ortaya çıkan enkaz tablosu tüm ülkenin kapitalist düzenin yarattığı enkazın altında kalmasının somut örneği olarak karşımızdadır.

Tüm bunlardan hareketle depremin birinci yılında Hatay’da “6 Şubat’ı unutmayacağız, affetmeyeceğiz” demek için Partimiz Hatay İl Örgütü bir basın açıklaması düzenleyecektir.

Ne Hataylılar sahipsiz ne de halkımız AKP’ye muhtaçtır.

AKP iktidarının enkazını halkımız kendi elleriyle kaldıracaktır.

Basın açıklaması:

6 Şubat 2024

Toplanma: 17.00 TKH İskenderun İlçe Binası Önü

Basın Açıklaması: 17.30 Mustafa Kemal Mahallesi Sağlık Ocağı önü

05.02.2024

Türkiye Komünist Hareketi