TKH: Deniz Gezmiş onurumuzdur, geleneğimizdir ve devrimci önderlerimizdendir!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul'daki Nevruz kutlamalarında Deniz Gezmiş bayrağının ayaklar altına alınması ve yakılması sonrası bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada "ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı savaşmış Türkiye devrimci hareketinin sembol ismi Deniz Gezmiş’e saldırma cüretini gösteren bir davranışın Nevruz mitinginde meydana gelmesi ise manidardır!" ifadeleri kullanıldı.

TKH: Deniz Gezmiş onurumuzdur, geleneğimizdir ve devrimci önderlerimizdendir!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Türkiye sosyalist hareketinin önemli isimlerinden Deniz Gezmiş’e yönelik İstanbul’daki Nevruz kutlamalarındaki çirkin saldırıya dair bir açıklama yayımladı.

TKH’den yapılan açıklamada “ülkemizin bağımsızlığının sembol isimlerinden olan, Deniz Gezmiş’in bayrağının ayaklar altına alınması ve yakılması kabul edilemez!” denildi.

“Deniz Gezmiş’e yönelik İstanbul’daki Nevruz mitinginde gerçekleşen bu çirkin saldırıyı hiçbir devrimcinin sineye çekmesi beklenmemelidir. Deniz Gezmiş, onurumuzdur, geleneğimizdir ve devrimci önderlerimizdendir!” ifadeleri kullanıldı.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

Türkiye sosyalist hareketinin ve ülkemizin bağımsızlığının sembol isimlerinden olan, 6 Mayıs 1972 tarihinde faşist cunta tarafından idam edilen Deniz Gezmiş’in bayrağının ayaklar altına alınması ve yakılması kabul edilemez!

Deniz Gezmiş’e yönelik İstanbul’daki Nevruz mitinginde gerçekleşen bu çirkin saldırıyı hiçbir devrimcinin sineye çekmesi beklenmemelidir. Deniz Gezmiş, onurumuzdur, geleneğimizdir ve devrimci önderlerimizdendir!

ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı savaşmış Türkiye devrimci hareketinin sembol ismi Deniz Gezmiş’e saldırma cüretini gösteren bir davranışın Nevruz mitinginde meydana gelmesi ise manidardır!

Bu ülkenin devrimcilerine, sosyalistlerine ve devrim mücadelesinde yaşamını yitirmiş kahramanlarına saldırıyı tarih affetmeyecektir!

Türkiye Komünist Hareketi