TKH İzmir Büyükşehir adayı Deniz Çelik, Yenigün TV'ye konuk oldu

TKH İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Deniz Çelik, bugün yayımlanan Namzet programına konuk oldu.

TKH İzmir Büyükşehir adayı Deniz Çelik, Yenigün TV'ye konuk oldu

TKH İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Deniz Çelik, Yenigün ekranlarında yayımlanan Pınar Teke’nin sunduğu Namzet programına konuk oldu.

TKH’nin yerel seçimlere dönük yaklaşımlarını ifade eden Çelik’in programdaki konuşmasından satır başları şu şekilde:

Belediye seçimleri belirli bir bütçenin kim tarafından ve kim için yönetileceğine karar verildiği bir programdan oluşuyor.

Biz bu bütçenin düzen partileri tarafından kamu yararına yönetildiğini düşünmüyoruz. Dolasıyla bizim seçim bildirgemizin en temel çerçevesi kamucu belediyecilik anlayışıdır.

Bizim programımızda, bulunduğumuz belediyelerde ÇEDES projesine karşı mücadele etmek var.

Çocuk bakımı kamu hizmeti olmalı. Ve her mahallede ücretsiz kreşler olmalı.

Halk komiteleri kuracağız. Halk komitelerinde iş yeri, mahalle ve sendika temsilcileriyle birlikte halkın yönetime doğrudan katılımını sağlayacağız.

İzmir suyu ve ulaşımı en pahalı kullanan şehir. Su ve kent içi ulaşım en temel haklardır ve ücretsiz olmalıdır.

Hangi inşaat patronlarıyla ihale yapacağına karar veren bir belediyecilik anlayışı olamaz. Taşeronu ve ihaleyi tamamen kaldıracağız.

Düzen partilerinin adayları, isimleri, renkleri farklı olsa da özü itibariyle aynı şeyi söylüyorlar. Hepsi mega projelerini yarıştırıyor. Hayır, önce eşitsizlikten konuşalım; bugün emekçiler kentlerin dışına itilmiş durumda. Kent merkezlerinde onların sosyal, kültürel, sanatsal ve spor aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri alanlar kamuya ait değil.

Dolasıyla onların sağcılık ve ihalecilik yarıştırdığı bu seçimlerde, tam karşısında bizlerin, komünistlerin olması gerekir. Biz başkayız, başka bir programa sahibiz.

İzmir’de Büyükşehir ve Aliağa’da İlçe Belediye Başkan adayımız Cem Gözüaçık var. 30 Büyükşehir ve 50 ilde adaylarımızı emekçilerden gösterdik. Bütün seçim pusulalarında il ve ilçe belediye meclis üyeliği için adaylarımızın pusulada Orak- Çekiç ile temsil edildiğini göreceksiniz.

Emekçi halkımız sol gösterip sağ vuranlara, ranta, ihalecilere mahkûm değiller. Bunun karşısında seçim pusulasında Orak Çekiç var, Türkiye Komünist Hareketi var. Biz halkımızı yalnızca bize oy vermelerine değil sosyalizm mücadelesinde birlikte yol yürümeye de davet ediyoruz. Birlikte bu rant düzenini değiştirelim diyoruz.