TKH: Tekstil işçisine sıkılan kurşun, işçi sınıfına sıkılmıştır

TKH, İzmir'de bulunan Akar Tekstil firmasının patronu tarafından DERİTEKS Sendikası'nı başkanı Makum Alagöz'e yönelik silahlı saldırı sonrasında bir açıklama yayımladı.

TKH: Tekstil işçisine sıkılan kurşun, işçi sınıfına sıkılmıştır

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) DERİTEKS Sendikası başkanı Makum Alagöz’e yönelik silahlı saldırı sonrasında bir açıklama yayımladı. TKH’nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda yapılan saldırının bütün işçi sınıfına yönelik olduğu vurgulandı.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde: 

Tekstil işçilerine sıkılan kurşun, işçi sınıfına sıkılmıştır!

DERİTEKS Sendikası’nın örgütlü olduğu İzmir’deki Akar Tekstil fabrikasının sahipleri sendika yönetici ve uzmanlarını silahla yaralamıştır.

Uzun süredir örgütlenme faaliyetlerini yürüten işçilere ve sendikaya karşı düşmanca tutum alan patronun bu ilk saldırısı değildir.

Daha önce de hakkını arayan işçilere saldıran patronun mafyatik tavırlarına karşı işçiler set çekmiştir.

Bugün de benzer bir tutum alan patronun ve adamlarının sendika yöneticilerine ve uzmanlarına sıktığı kurşun işçi sınıfına sıkılmıştır.

Partimiz, Akar işçilerinin ve sendikası olan DERİTEKS’in yanındadır. Yaralanan işçilere ve sendika yöneticilerine geçmiş olsun diler, tüm emekçileri ve sınıf dostlarını bu saldırı karşısında durmaya çağırırız.