TKH: Ülkemizin terör saldırılarına açık hale getirilmesi ve maruz bırakılması kabul edilemez

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), TUSAŞ saldırısının ardından yayımladığı basın açıklamasında, "AKP-MHP iktidarında ülkemizde yaşanan onlarca terör saldırısına bir yenisi daha eklenmiştir. Yaşanan terör saldırısını kınarken, yaşamını yitirenlere başsağlığı diliyoruz" denildi.

TKH: Ülkemizin terör saldırılarına açık hale getirilmesi ve maruz bırakılması kabul edilemez

Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesisine silahlı bombalı saldırı gerçekleştirildi. Terör saldırısında 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 22 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), TUSAŞ saldırısı hakkında açıklama yayımladı. Açıklamada, “Kürt sorununda yeni bir açılımın konuşulduğu, emperyalizmin ülkemizi çevreleyen bölgelerdeki saldırganlığının arttığı bir kesitte gerçekleşen bu saldırıyla, ülkemiz bir kez daha bombalarla ve terör saldırılarıyla şekillendirilmeye çalışılmaktadır” denildi.

“Yaşanan terör saldırısının kaynağı hangi güçler olursa olsun, ülkemizin terör saldırılarına açık hale getirilmesi ve maruz bırakılması kabul edilemez” ifadeleri kullanılan açıklamanın tam metni şu şekilde:

“Basına ve kamuoyuna;

AKP iktidarı döneminde yaşanan terör ve bombalı katliamların bir benzerini bugün yine yaşadık. Kürt sorununda yeni bir açılımın konuşulduğu, emperyalizmin ülkemizi çevreleyen bölgelerdeki saldırganlığının arttığı bir kesitte gerçekleşen bu saldırıyla, ülkemiz bir kez daha bombalarla ve terör saldırılarıyla şekillendirilmeye çalışılmaktadır.

AKP-MHP iktidarında ülkemizde yaşanan onlarca terör saldırısına bir yenisi daha eklenmiştir. Yaşanan terör saldırısını kınarken, yaşamını yitirenlere başsağlığı diliyoruz.

Halktan gizlenerek yürütülen süreçlerin kimlerle ve hangi pazarlıklar etrafında sürdürüldüğünü henüz bilmiyoruz. Yaşanan terör saldırısının kaynağı hangi güçler olursa olsun, ülkemizin terör saldırılarına açık hale getirilmesi ve maruz bırakılması kabul edilemez.

Bu saldırıyı kınıyor, ülkemizin benzer bir tabloyu bir daha yaşamaması için bu düzeni değiştirmek üzere mücadelemizi sürdürdüğümüzü bir kez daha yineliyoruz” denildi.