TKH yerel seçimlere ilişkin tavrını açıkladı: 81 ilde adaylarımızla yağmaya, ranta ve haramilerin saltanatına karşı...

Türkiye Komünist Hareketi, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere yönelik tutumunu açıkladı.

TKH yerel seçimlere ilişkin tavrını açıkladı: 81 ilde adaylarımızla yağmaya, ranta ve haramilerin saltanatına karşı...

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere yönelik tutumunu açıkladı.

TKH’den yapılan açıklamada “yerel seçimlere sosyalizmin ve emekçi halkın temsilcisi olarak katılacaktır” vurgusu dikkat çekti.

“Tunceli dışında 50 il merkezi ile 30 büyükşehir belediye başkanlığına TKH adayları gösterilecektir” denilen açıklamada “Tunceli’de bağımsız aday Hüseyin Aygün’ün desteklenmesi, Belediye ve İl Genel Meclisi’nde ise TKH listelerinden girilmesi karar altına alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde: 

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere sosyalizmin ve emekçi halkın temsilcisi olarak katılacaktır.

Kapitalizmde yerel seçimler sermaye sınıfı ve düzen partileri açısından rant paylaşımının yeniden organize edildiği bir işleve sahiptir. Ancak biz komünistler açısından yerel seçimler, doğrudan sömürücü sınıflara ve rant düzenine karşı politik bir içerik ve hedefle ele alınmaktadır. Bu yaklaşımla seçimlere katılacak olan Partimiz, önümüzdeki yerel seçimleri emekçi sınıfların çıkarları ekseninde ve toplumcu bir yerel yönetim siyasetiyle ele almakta, kapitalizm karşıtı mücadelenin bir aracı ve alanı olarak görmektedir.

Bununla birlikte solun bir bütün olarak geriye çekildiği ve sol gösterip sağ vuran düzen partilerinin muhalefet diye sunulduğu bir tabloda, gerçek solun toplumsal ve siyasal düzlemde örgütlenmesi ve devrimci bir siyasal odağın şekillenmesi Partimizin önemli görevlerinden birisidir. Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, en genel anlamıyla solu, sosyalizmi ve devrimci siyaseti temsil etmek üzere seçimlere girecektir.

Partimiz, dün olduğu gibi bugün de herhangi bir düzen partisiyle pazarlık, işbirliği, ittifak yapmayacak, açık ya da kapalı destek ilişkisi içinde olmayacaktır.

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, önümüzdeki seçimlerde sömürüye, yoksulluğa, adaletsizliğe, hukuksuzluğa ve gericiliğe karşı emeğin, laikliğin, bağımsızlığın ve sosyalizmin temsilcisi olacaktır.

İL GENEL MECLİSLERİNE KOMÜNİSTLER ADAY

51 ilin İl Genel Meclisi ve 30 büyükşehrin belli başlı ilçelerinde Belediye Meclisi seçimlerine partimiz kendi adı ve adaylarıyla katılacaktır.

81 İL BELEDİYE BAŞKANLIĞINA KOMÜNİSTLER ADAY

Tunceli dışında 50 il merkezi ile 30 büyükşehir belediye başkanlığına TKH adayları gösterilecektir. Tunceli’de bağımsız aday Hüseyin Aygün’ün desteklenmesi, Belediye ve İl Genel Meclisi’nde ise TKH listelerinden girilmesi karar altına alınmıştır.

EMEKÇİ SEMTLERİNDE EMEKÇİ ADAYLAR

Patnos/Ağrı, Muratpaşa/Antalya, Arsuz/Hatay, İskenderun/Hatay, Aliağa/İzmir, Gebze/Kocaeli, Bağcılar/İstanbul, Ümraniye/İstanbul, Sultanbeyli/İstanbul ve Sultangazi/İstanbul ilçelerinde belediye başkanı adayı çıkarılacak, bu ilçelerde sermayeye ve gericiliğe karşı emekçi halkın dayanışmasının örgütlenmesi ve sosyalizmin güçlenmesi hedefiyle seçim çalışması yürütülecektir.

Bununla birlikte Suruç/Şanlıurfa, Defne/Hatay ve Samandağ/Hatay ile Tunceli’nin ilçelerinde belediye başkanlığı seçimlerinde adaylık süreçleri için değerlendirmeler ve görüşmeler sürdürülmektedir.

Tunceli Belediye Başkanlığı’nı yürüten Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) üyesi olan Sayın Fatih Mehmet Maçoğlu’nun İstanbul Kadıköy için ilan edilen adaylığına yönelik Partimizin tutumu önümüzdeki günlerde kamuoyuyla ayrıca paylaşılacaktır.

Yağmaya, talana, ranta ve haramilerin saltanatına karşı

Yağma yok sosyalizm var!