Yurtsever gazetesinin 4. sayısı "Laiklik için omuz omuza!" manşetiyle çıktı

Yurtsever gazetesinin 4. sayısı çıktı.

Yurtsever gazetesinin 4. sayısı

Aylık yayımlanan Yurtsever gazetesinin 2024 yılı Ocak ayı sayısı “Laiklik için omuz omuza” manşetiyle okurlarıyla buluştu. Gazetenin yeni sayısında, son günlerde laikliğe karşı yapılan sistematik saldırılar ve 2023 yılında yaşanan önemli gelişmeler kronolojik olarak ele alındı.

GÜNDEMLER

Gazetenin Gündem sayfalarında, “Azgın azınlık gericilik durdurulmalı”, “Şeyh Sait’i savunan solcu olur mu?”, “Bir İngiliz projesi: Hizbu’t Tahrir” gibi laiklik karşıtı gündemlerin değerlendirildiği haber ve yazılar yer alırken; iptal edilen Süper Kupa finali ve tahliyesi hukuksuz bir biçimde engellenen Can Atalay haberlerine yer verildi.

Ekonomi sayfasında “Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan halkla alay mı ediyor?” başlıklı bir yazı yer bulurken, yaşanan ekonomik krizin emekçiler üzerindeki etkileri grafik ve veriler eşliğinde ele alındı.

Dünya başlığıyla gazetede yer alan dış haberlerde, AKP’nin NATO’yla kurduğu ilişkinin incelendiği “Pembe diziden hallice: AKP’nin NATO’yla ilişkisi” başlıklı yazı ve Yunanistan’daki kimi siyasi gelişmelere ilişkin yazıları okumak mümkün.

EMEKÇİLERİN GÜNDEMİ

Emek sayfasında yeni açıklanan 2024 yılı asgari ücretiyle ilgili “2024 asgari ücreti: Kölelik ücreti” başlıklı bir yazıya yer veren gazetede, öne çıkan işçi direnişlerine de değinildi. 2023 yılında yaşanan iş cinayetlerinin incelendiği “2023’te iş cinayetleri hız kesmedi” başlıklı yazıda, yıl boyunca yaşanan iş cinayetlerinin verileri detaylı bir şekilde paylaşıldı.

Gazetede aynı zamanda Sınıf Tavrı tarafından tüm emekçilerin mücadelesini güçlendirmek için gündeme taşınan “Alo İşçi Dayanışma Hattı” geniş bir şekilde ele alındı. Yurtsever’in arka sayfasında Sınıf Tavrı Temsilcileri ve Avukatlar Sendikası Genel Başkanı Berkan Çelen’in değerlendirmeleri okunabilir.

“HİLAFET ÇAĞRILARINA VE GERİCİLİĞE KARŞI LAİKLİK İÇİN OMUZ OMUZA”

4. sayısı “Laiklik için omuz omuza” manşetiyle yayınlanan Yurtsever gazetesinde gerici saldırıların Anayasa, Medeni Kanun ve günlük hayatı hedef aldığı vurgulanarak, hilafet çağrıları ve eğitime yapılan gerici saldırılar değerlendirildi. Sayfada ayrıca, Laiklik Meclisi tarafından açıklanan “2023 Laiklik İhlalleri Raporu” konu edilirken, 2023 yılın içinde yaşanan diğer önemli siyasi gelişmelere de kronolojik olarak yer verildi.

GENÇLİK-KADIN-KÜLTÜR SANAT

Gazetenin Gençlik sayfasında gençlik mücadelesinde laikliğin öneminin vurgulandığı “Laiklik olmadan asla!” başlıklı bir yazı öne çıkarken, “2023 yılı gençliğin öfkesini büyüttü” başlıklı bölümde geçtiğimiz yıl yaşanan önemli gençlik gündemleri değerlendirildi.

Kadın sayfasında “Kadınlar esnek değil güvenceli iş diyor, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ne anlatıyor?” başlıklı yazı dikkati çekerken, yine 2023 yılında yaşanan emekçi kadın mücadelesine dair önemli başlıklar bulunuyor.

Kültür-Sanat sayfasında komünist şairimiz Nâzım Hikmet’in 122. doğum günü vesilesiyle “Nice nice yıllara Nâzım yoldaş!” ve Rus yazar Nikolay Çernişevski üzerine yazılan “Nikolay Gavriloviç Çernişevski’yi hatırlamak” başlıklı yazılara yer veren gazetenin Hafıza Kartı bölümünde ise Mustafa Suphi ve yoldaşlarının anıldığı “Hayali gönlümde yadigar kalan: 15’leri unutmadık!” başlıklı yazı öne çıkıyor.

KÖŞE YAZILARI

Yurtsever gazetesinde ayrıca; Kurtuluş Kılçer tarafından yazılan “İsrail’in dostları kimlerdir?” adlı Başyazı; Aysel Tekerek’in yazdığı “Yeni bir yılda, yeni ile eskinin kavgasına hazır olmak…”, Irmak Ildır’ın kaleme aldığı “Üçüncü yol değil, tek yol…” ve Umut Kuruç tarafından yazılan “Gayrimeşru olan sadece tarikat ve cemaatler mi?” başlıklı köşe yazıları okunabilir.

Tüm okurlarımızın yeni yılını tekrar kutluyor ve iyi okumalar diliyoruz.

Yurtsever gazetesi basılı olarak meydan satışlarından temin edilebileceği gibi, Türkiye Komünist Hareketi il ve ilçe örgütleri ile de temas edilebilir.

Ayrıca internet üzerinden https://yurtsever.org.tr/2024/yurtsever-gazetesi-4-sayi-523361/ adresinden okunabilir.