Başbakan kendini feshetti: 'Fiilen başkanlığa geçildi'

Ankara’da AKP’li milletvekilleriyle bir iftara katılan Binali Yıldırım, iftar sonrası yaptığı açıklamalarla fiilen başkanlık sistemine geçildiğini iddia etti. Başbakan Yıldırım, konuşmasında Türkiye’nin anayasal olarak olmasa da, fiilen başkanlık sistemine geçtiğinin altını çizdi. “Eninde sonunda başkanlık sistemine geçilecek” diyerek iddiasını ortaya koyan Yıldırım, böylece konuşmasıyla kendini “yok saymış” oldu. Konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu’na da çatan Binali... View Article

Başbakan kendini feshetti: 'Fiilen başkanlığa geçildi'

Ankara’da AKP’li milletvekilleriyle bir iftara katılan Binali Yıldırım, iftar sonrası yaptığı açıklamalarla fiilen başkanlık sistemine geçildiğini iddia etti. Başbakan Yıldırım, konuşmasında Türkiye’nin anayasal olarak olmasa da, fiilen başkanlık sistemine geçtiğinin altını çizdi. “Eninde sonunda başkanlık sistemine geçilecek” diyerek iddiasını ortaya koyan Yıldırım, böylece konuşmasıyla kendini “yok saymış” oldu.

Konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu’na da çatan Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı “Amerikan tipi başkanlık” sistemine de atıf yaptı. Yıldırım Kılıçdaroğlu’na cevap verirken “ Başkanlık sistemini herkes biliyor Kılıçdaroğlu, ülkeyi her yerde şikâyet ederseniz tabi bu konuları kaçırırsınız”  şeklinde konuşmasına anlam verilemedi.

Anayasal suç işler konuma düştü

Amerikan tipi başkanlık sistemini konuşabileceklerini ifade eden Binali Yıldırım, “Kılıçdaroğlu onu beğeniyorsa, biz ona da varız” şeklinde konuştu. Binali Yıldırım konuşmalarıyla kendi bulunduğu konumu da hiçe sayarken, anayasal olarak da suç işler konuma düştü.

Yıldırım açıklamalarında Avrupa Birliği’ne de çatarken, Türkiye’nin 53 yıldır AB’nin şartlarına uyduğunu belirtirken, Türkiye’nin toprak bütünlüğünün her şeyden önemli olduğunu belirtti. Binali Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:

“AB yolculuğumuz 53 senedir sürüyor, adeta bir ömür. Daha ne kadar devam edecek? Teröristlere çok sert muamele yapıyormuşuz. Yani çocukları yaşlıları öldürenlere gül verelim. Akla ziyan bir talep. Vize muafiyeti verecekler diye biz ülkemizin birliğini beraberliğini tehlikeye atan, canlı bombalarla masum insanları infilak ettiren ölüm makinalarına müsamaha mı göstereceğiz? Akılları sıra aklımızla alay etmeye çalışıyorlar.”

Binali Yıldırım konuşmasında AB’ye çatarken, AKP iktidarının Suriye’deki cihatçı geçişine göz yummasını unuttuğu gözlemlendi.