Bir iftar şov da Fatma Şahin'den: 'Çat kapı' diye iftara gitti, kapıyı TRT ekibi açtı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin'in "çat kapı" ziyareti tartışmalara yol açtı.

Bir iftar şov da Fatma Şahin'den: 'Çat kapı' diye iftara gitti, kapıyı TRT ekibi açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın iftar ziyareti nedeniyle gittiği bir hanede, masaya hazırlanmış sofranın bir süre sonra yere indirildiği görülmüş, ziyaretin şov amaçlı olduğu yorumlarına neden olmuştu. ‘Yer sofrası’ düşkünü Erdoğan’ın ziyareti konuşulmaya devam ederken, bir başka parodi iftar ziyareti haberi de Gaziantep’ten geldi.

Önce “burası mı?” diye sordu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Fatma Şahin, Ramazan ayı nedeniyle ailelere çat kapı ‘sürprizler’ yapıyor, iftar sofralarına konuk oluyor. Şahin’in yeni durağı bu kez Konak Mahallesi’nde ikamet eden Özdemir ailesi oldu. Ancak Özdemir ailesinin yaşadığı evi ziyaret öncesinde Şahin’in yardımcılarına “burası mı?” diye sorup, emin olduktan sonra kapıya yönelmesi, ziyaret edilen ailelerin önceden belirlendiği yorumlarına yol açtı.

https://www.youtube.com/watch?v=Tfk4cG9VrEE&feature=youtu.be

Çat kapı ziyarette kapıyı TRT kameramanı açtı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Fatma Şahin, Ramazan ayı nedeniyle ailelere çat kapı ‘sürprizler’ yapıyor, iftar sofralarına konuk oluyor. Şahin’in yeni durağı bu kez Konak Mahallesi’nde oturan Özdemir ailesi oldu.

72281_515x340

Ancak kalabalık bir ziyaretçi gurubu ile gidilen evde kapının açılmasıyla içerde TRT ekibinin görülmesi, ziyaretin “çat kapı” olmadığını ortaya koydu.

Yine yer sofrası kuruldu

AKP’lilerin ev ziyaretlerindeki sofra usülü,“çat kapı” ziyarette de değişmedi. Misafir olunan evdeki masalar kaldırıldı, yemek yer sofrasında yendi.

Yemekler GASTURDER’den

İftar vakti gittiği evin mutfağına girip, üzerine Gaziantep Gastronomi ve Turizm Derneği’nin (GASTURDER) önlüğünü giyen ve ‘fabrikasyon’ yemek tencereleriyle poz veren Şahin, hazırlanan yemekleri ‘hiç bir eşya’ bulunmayan (ocak bile yok) mutfakta ‘restoran tipi’ tabaklarla servis etti.

dev-tencereler-baskan

Çünkü mutfak, organizasyonu yapan şirket tarafından içeride rahat hareket edilebilmesi ve kameramanların rahat çalışabilmesi için boşaltılmıştı.

Eşyaları salondan boşaltılmış yer sofrası, sofrada restoran tipi peçetelikler…

Sofra, salonun ortasına uzunlamasına serilen bir örtü üzerine açılmış. Salondaki eşyaların akıbeti ise belli değil… Görüntülerde dikkat çeken ve üzerlerindeki GASTURDER önlükleri bulunan garsonlar tarafından hazırlandığı tahmin edilen sofraya tabaklar oldukça nizami yerleştirilmiş. Hatta sofranın ortasına doğru ‘restoran tipi peçetelik ve tuzluk-biberlik’ bile konulmuş.

fatmasahin

Fatma Şahin ilk değil

Yer sofrası ‘müdahalesi’, daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın İstanbul Bağcılar’da, 4 çocuklu Sevinmiş ailesinin evine konuk olduğunda yaşanmıştı. O ziyarette kamuoyuna yansıyan fotoğraflara göre Erdoğan ile Bağcılar’ın AKP’li Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ve eşi, Sevinmiş ailesi ile birlikte yer sofrasında oruçlarını açmıştı. Ancak servis edilen fotoğraflardan birinde yer alan ayrıntı dikkat çekmişti. Çünkü o fotoğraftaki duvar saatine göre Erdoğan saat 20.05’te kapıdan girmişti. Tam karşısında ise iftar için hazırlanmış yemek masası duruyordu. Aradan 15 dakika geçmeden yemek masası, küçük bir müdahale ile yer sofrasına dönüşmüştü.

eminee

EMİNEEE