Mujica: “İktidarları kaybetmek bizim suçumuz”

Eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, Küba’nın başkenti Havana’da katıldığı 2.Uluslararası Konferans’ta (II International Conference) Latin Amerika’nın sol hükümetlerinin stratejik birliğe ihtiyaçları olduğunu söyledi. Mujica bu hafta Küba’nın başkenti Havana’da katıldığı konferansta Latin Amerika’da iktidarda bulunan ‘solcu’ hükümetlerin öngörüsüz olduklarını ve hedeflerine ulaşamadıklarını belirtirken, “Bundan daha iyisini yapabilirdik ve yapmalıydık. Latin Amerika’da iktidarda bulunan solcu... View Article

Mujica: “İktidarları kaybetmek bizim suçumuz”

Eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, Küba’nın başkenti Havana’da katıldığı 2.Uluslararası Konferans’ta (II International Conference) Latin Amerika’nın sol hükümetlerinin stratejik birliğe ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Mujica bu hafta Küba’nın başkenti Havana’da katıldığı konferansta Latin Amerika’da iktidarda bulunan ‘solcu’ hükümetlerin öngörüsüz olduklarını ve hedeflerine ulaşamadıklarını belirtirken, “Bundan daha iyisini yapabilirdik ve yapmalıydık. Latin Amerika’da iktidarda bulunan solcu hükümetler uzun vadeli, kolektif planlar ve stratejik birlik yapmalılar.” dedi.

Mujica, Latin Amerika’da iktidarı uzun süredir elinde bulunduran solcu ve ilerici hükümetlerin Venezuela ve Arjantin örneğinde olduğu gibi iktidarı sağcı ve neo-liberal partilere kaptırması konusunda yöneltilen soruya ise, “Bu sağcıların değil, bizim hatamız” şeklinde cevap verdi.