PKK: Ahmet Budak'ı biz vurduk!

AKP Hakkari milletvekili aday adayı Ahmet Budak'ın öldürülmesi olayını PKK üstlendi.

PKK: Ahmet Budak'ı biz vurduk!

PKK’nin askeri kanadı HPG (Hêzên Parastina Gel) tarafından yapılan açıklamada Hakkari’de AKP’li siyasetçi Ahmet Budak’ın öldürülmesi olayının kendileri tarafından yapıldığı ifade edildi.

1 Kasım 2015’te gerçekleşen 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde Hakkari’den AKP 1. sıra milletvekili adayı olan Ahmed Budak, 14 Eylül 2016 Çarşamba günü Şemdinli ilçesinde silahlı saldırıya uğramıştı.

Saldırı neticesinde ağır yaralanan Ahmet Budak, Şemdinli Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış ve burada yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

HPG Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, sözkonusu silahlı saldırının PKK gerillaları tarafından yapıldığı belirtildi.

HPG’nin resmi internet sayfasında yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“14 Eylül günü Şemdinli’de Gerilla güçlerimizin hedefi olan ve cezalandırılan Ahmet Budak AKP içindeki tüm Kürdistanlılara uyarı niteliğindeki bir eylemdir. AKP’nin bu katliamlarına ortak olmak istemeyen tüm insanlarımız çekilmelidir.

Bu katliamcı AKP zihniyetiyle ayrımını ortaya koymalıdır. Bunu yapmayıp savaşın bir tarafı haline gelme ve katliamların ortağı olan kişilerde hedef haline gelecektir. Eylemi düzenleyen Gerilla birimimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır. Özel savaş medyası bu birimimiz hakkında yalan haberler yapmaktadır.”