Emniyet'ten tüm apartman yöneticilerine: Kim var kim yok bildirin

İstanbul Esenyurt'ta Emniyet, binalarda kayıtdışı şekilde yaşayanların olup olmadığıyla ilgili polise bildirimde bulunma çağrısı yaptı.

Emniyet'ten tüm apartman yöneticilerine: Kim var kim yok bildirin

İstanbul Esenyurt’ta Emniyet, ilçe genelindeki tüm apartman yöneticilerine binalarda kayıtdışı şekilde yaşayanların olup olmadığıyla ilgili polise bildirimde bulunma çağrısı yaptı.

Esenyurt Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda Kimlik Bildirme Kanunu’na göre apartman yöneticileri ve kapıcılarının binalarında bildirim dışı kimselerin oturup oturmadığını, çalışıp çalışmadığını, garaj, kömürlük ve boş daire gibi bölümlere saklanmaların, bazı eşya ve maddeleri gizlemelerin olup olmadığını bildirmekle yükümlü olduğu belirtildi.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz‘ın haberine göre, Esenyurt Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda Kimlik Bildirme Kanunu’na göre apartman yöneticileri ve kapıcılarının binalarında bildirim dışı kimselerin oturup oturmadığını, çalışıp çalışmadığını, garaj, kömürlük ve boş daire gibi bölümlere saklanmaların, bazı eşya ve maddeleri gizlemelerin olup olmadığını bildirmekle yükümlü olduğu belirtildi.

polisuyarA

Yönetici ve kapıcıların kanuna aykırılıkları ve diğer şüpheli hususları kolluğa bildirmek zorunda olduğu bildirildi. Esenyurt’taki kat sahiplerine ait kimlik bilgisi ekli verilerin dijital olarak ve kağıt çıktısı alınarak site yöneticileri tarafından polis merkezine verileceği, aksi halde her bir kişi için 33 TL idari para cezası kesileceği anlatıldı. Buna göre 15 Mayıs 2017’ye kadar bu bilgilerin teslim edilmesi istendi.