Erdoğan: Bu 'Hayır' diyenler benim türbanlı bacılarımın üniversiteye girmesine izin vermeyenlerdir

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, anayasal sınırlarını çiğneyerek sürdürdüğü 'Evet' mitinglerinin Çorum'daki ayağında konuştu.

Erdoğan: Bu 'Hayır' diyenler benim türbanlı bacılarımın üniversiteye girmesine izin vermeyenlerdir

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, anayasal sınırlarını çiğneyerek sürdürdüğü ‘Evet’ mitinglerinin Çorum’daki ayağında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

Başbakan, bakanlar ve milletvekilleri dün başlayan seçim yasakları kapsamında oy verme günü olan 16 Nisan’a kadar makam araçlarını ve devlet uçaklarını kullanamayacak, resmi protokol karşılama ve uğurlama törenleri de yapılamayacak.  Erdoğan ise anayasada “Tarafsız konumda olması nedeniyle” kapsam dışında tutuluyor. Ancak Erdoğan yasadaki tanımının dışına çıkarak ‘Evet’ mitingleri yapmayı sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Çorum’da “Toplu açılış töreni” adı altında yaptığı mitingde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na çattı, ‘Hayır’ diyenleri hedef aldı. Erdoğan’ın konuşmalarından bazı satırbaşları şöyle:

“Sabah’ı, Takvim’i falan gördünüz değil mi?”

Geçenlerde baktım televizyon programında baktım Kılıçdaroğlu yine bir şeyler söylüyor. FETÖ’nün gazetelerinde daha önce “Türkiye’de darbe olursa tankın üzerine ilk ben çıkarım” diyordu. Bugün gazeteleri okudunuz mu, Sabah’ı, Takvim’i falan. A Haber’de falan oralarda gördünüz değil mi? Bütün görüntülerle falan, VIP’den nasıl kaçtığını gösteriyor. Ben de yaklaşık 3.5 gibi Yeşilköy’e iniyorum. Şimdi, o programda diyor ki NTV’de, çok enteresan. “Sayın Cumhurbaşkanı haber verseydi, ben kendilerini beklerdim” diyor. Ey Kılıçdaroğlu, ben tüm milletime çağrı yaptım. Meydanlara davet ettim. Benim milletim meydanlara döküldü. Senin geldiğin havalimanında da on binler vardı o akşam. Sen niye kaçıp gittin? Sen de orada vatandaşınla beraber olsaydın ya? Niye kaçtın gittin? Bu iş yürek ister, yürek. Bu iş kürekle olmaz, yürekle olur.

“Bu ‘Hayır’ diyenler…”

“Bu Hayır diyenler benim bacılarımın türbanla üniversiteye girmesine izin vermeyenlerdir. Bu hayır diyenler imam hatip okullarını kapatanlardır”