Mısır'da Türkiye'ye casusluk yaptıkları iddiasıyla 29 kişi gözaltına alındı

Gözaltına alınan kişilerin Müslüman Kardeşler’in tekrardan iktidara getirilmesi için plan yaptıkları, görüşmeleri Türk istihbaratına aktardıkları belirtiliyor.

Mısır'da Türkiye'ye casusluk yaptıkları iddiasıyla 29 kişi gözaltına alındı

Mısır’da, Türkiye adına casusluk yaptıkları gerekçesiyle 29 kişinin tutuklanmasına karar verildi.

Mısır Devlet Haber Ajansı MENA’nın haberine göre Mısır, Türkiye adına casusluk yaptıkları ve terör örgütüne üye oldukları gerekçesiyle 29 kişinin gözaltına alınmasına karar verdi.

Gerçekleşen gözaltıların, Mısır İstihbaratı’nın yaptığı soruşturmalar sonucunda gerçekleştiği ve gözaltına alınan kişilerin Müslüman Kardeşler’in tekrardan iktidara getirilmesi için plan yaptıkları, bu görüşmeleri Türk istihbaratına aktardıkları ve terör örgütüne üye oldukları belirtildi.

Hatırlanacağı üzere 2012 yılında Hüsnü Mübarek yönetimi devrilmiş ve yerine Müslüman Kardeşler’in lideri Muhammed Morsi seçimler sonucunda Cumhurbaşkanı olmuştu. Mursi yönetimi de 2013 yılında askeri bir darbe ile devrilmiş ve iktidar Abdülfettah el Sisi’ye geçmişti. Sisi’yle birlikte Mısır’da Müslüman Kardeşler terör örgütü olarak nitelenmiş ve üyeleri tutuklanmıştı.

Gözaltına alınan kişilerin uyrukları henüz belirtilmezken, suçlamalar arasında kara para aklama ve lisanssız döviz ticaret yapmak da yer alıyor.