Putin: Suriye'ye yaptırım öngören hiç bir tasarıyı desteklemeyeceğiz

Rusya lideri Vladimir Putin, Suriye hükümetine yeni yaptırımlar uygulanmasını öngören hiçbir kararı desteklemeyeceklerini açıkladı.

Putin: Suriye'ye yaptırım öngören hiç bir tasarıyı desteklemeyeceğiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye hükümetine yeni yaptırımlar uygulanmasını öngören hiçbir kararı desteklemeyeceklerini açıkladı.

Sputnik‘in haberine göre Putin, “Suriye liderliğine yaptırım uygulanmasına gelirsek, bana göre bu şu anda tamamen uygunsuz olur. Zira yaptırımlar, müzakere sürecine yardımcı olmaz, ancak sürece güveni sarsar. Bu nedenle Rusya, Suriye’ye yönelik yeni yaptırımları desteklemeyecek” diye vurguladı.

Putin’in bu açıklaması, Suriye hükümetine kimyasal silah kullandığı iddiaları yüzünden yaptırım uygulanması çağrısını içeren bir karar için BM Güvenlik Konseyi’nde bugün yapılacak oylamanın öncesinde geldi.

ABD, Fransa ve İngiltere tarafından hazırlandığı ifade edilen karar tasarısı, çoğu askeri yetkili olmak üzere 11 Suriyeli’ye ve kimyasal silah geliştirdiği söylenen 10 tüzel kişiliğe seyahat yasağı getirilmesini öngörüyor. Tasarı Suriye ordusu ve hükümetine helikopter satılmasını, sağlanmasını ve sevk edilmesini de yasaklıyor.