"Siyasal'da tezler danışmansız kaldı, ben de istifa edeceğim"

Son KHK ile birlikte akademisyenlerin ihraç edilmesi sonrasında akademik çalışmalar durma noktasına geldi.

Yayımlanan 686 Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Ankara Üniversitesi’nde Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden 23, İletişim Fakültesi’nden 16, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nden 12 olmak üzere toplam 72 akademisyen ihraç edildi.

Üniversitenin Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Yalçınkaya da, Hürriyet’e, daha fazla görevine devam edemeyeceğini ve istifa edeceğini açıkladı. Prof. Dr. Yalçınkaya, özetle şöyle konuştu:

“En az 200-250 tez danışmansız kaldı”

“Anabilim dalı başta, fakültelerde büyük tahribat var. Fakültede en az 200-250 tez danışmansız kaldı. Bunun nasıl çözüleceği konusunda fikrimiz yok. Pazartesi okul başlayacak ama ders verecek hoca kalmadı. Siyaset bilimi programında yüksek lisans ve doktora düzeyinde, yine pazartesi başlayacak bahar döneminde verilmesi gereken 10 dersin öğretim üyesi yok. Öğrenciliğimi de katarsak, 1981’den beri üniversitedeyim. 25 yıldır akademisyenlik yapıyorum. En büyük tahribat bizde oldu. Rektörün ikinci dönemi. Şimdiye kadar bölümlerimize kadro verilmedi. Ders vermek imkânsız hale getirildi. Bundan sonra anabilim dalı başkanı kalmam; rektörlüğün, senatonun keyfe keder kararları altına imza atmak demek. Bunu kabul etmeyeceğim için istifayı düşünüyorum. İstifa etmeyi, emekli olmayı düşünen başkaları da var.”

Kurul karar verdi

Alınan bilgilere göre, üniversite bünyesinde bir değerlendirme komisyonu kuruldu, çalışmaları doğrultusunda isimler belirlendi. Devletin ilgili kurumlarıyla görüşüldü ve ardından ihraç kararları verildi.