VİDEO | İstanbul'da "BiTaksi" dehşeti kamerada

İstanbul'da "BiTaksi" uygulamasıyla çağrılan taksinin sürücüsü ile yolcuları arasındaki kavganın kamera görüntüleri ortaya çıktı.

VİDEO | İstanbul'da

İstanbul’da “BiTaksi” uygulamasıyla çağrılan taksinin sürücüsünün yolculara saldırdığı anların görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde seyir halindeki taksi, ön sağ ve sol arka kapıları açık vaziyette Bakırköy’deki taksi durağına yanaşıyor. Aracından inen şöför Barış Karakaş, O.D.’yi yumruklamaya başlıyor. Bu sırada J.R. erkek arkadaşına yardım etmeye çalışıyor ve çevredeki taksiciler de gelerek kavgaya karışıyor.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Ne olmuştu?

19 Mart günü Bakırköy ilçesindeki evlerine taksi çağıran O.D ve J.R, İncirli semtine doğru hareket ederken cadde üzerinden kaza yapan iki araca rastladı. Araçlardan birinin içindeki kadın ve çocuğun sıkışması üzerine kapatılan yoldan geçemeyen taksinin şoförü Barış Karakaş otomobilde mahsur kalan insanlara aldırmadan çıkıştı.

Barış Karakaş, kaza yapan otomobile doğru dönerek, camdan sert bir şekilde “Bu araç kimin?” şeklinde çıkıştı. Kazaya karışan diğer şoförün kibarca yaptığı “Kadın sıkıştı ve korktu; şuan araçları çekemiyoruz, sen yan sokaktan dön” uyarısına da öfkelenen taksici ölüm tehditleri yağdırmaya devam etti.

Tehdit edilen araç sahibinin hemen ileride bulunan polisi uyarmasıyla konu emniyete taşındı. Polis tarafından durdurulmasına rağmen ters davranışlarını sürdüren taksici Karakaş araçtan indirildi. Yolcu çift de taksicinin haksız olduğunu polise belirterek taksiden uzaklaşmayı tercih ederken yaşadıkları olayı ve taksicinin uygunsuz hareketlerini kullandıkları BiTaksi uygulamasına yorum olarak bildirdi.

Olaydan bir hafta sonra, 26 Mart Pazar günü, öğlen sularında yine aynı uygulamayla taksi çağıran çift şokla karşılaştı. Yanlarındaki 4 bin liralık stüdyo malzemesi ve ekipmanla gelen araca binen çiftin karşısına yine Barış Karakaş isimli şoförün kullandığı taksi çıktı.

İddiaya göre şoför, “Bir haftadır sizi takip ediyorum, yeniden (taksi) çağırmanızı bekledim. Bugün çağırdınız, uygulamadan sizi gördüm ve hemen geldim. Bu araçtan inemezsiniz, sizi öldürüceğim” dedi ve aracı istenilen istikametin aksine doğru sürmeye başladı.

Taksici daha sonra çifti ölüm tehdidi ile durağa getirdi ve videoda yaşanan görüntüler ortaya çıktı.