VİDEO | AKP'lilerin indirdiği 'Diktatör Erdoğan' afişleri, jandarma eşliğinde tekrar asıldı

onrasında ise Avignon şehrindeki bir reklam panosuna asılan Le Point dergisi, bir grup AKP'li tarafından indirilmiş, yerine Erdoğan'ın posteri asılmıştı

VİDEO | AKP'lilerin indirdiği 'Diktatör Erdoğan' afişleri, jandarma eşliğinde tekrar asıldı

Le Point Dergisi, Erdoğan’ın Fransa’daki ağları’ haberine imza atmıştı. Dergi, kapağında ise Erdoğan için ‘diktatör’ diyerek bir fotoğrafına yer vermişti. Sonrasında ise Avignon şehrindeki bir reklam panosuna asılan Le Point dergisi, bir grup AKP’li tarafından indirilmiş, yerine Erdoğan’ın posteri asılmıştı.

Olayın gerçekleştiği Pontet kentinin Belediye Başkanı Joris Hébrard, yaşanan olayları “kabul edilemez” olarak nitelendirerek savcılıktan soruşturma açılmasını ve “sorumluların belirlenip kovulmasını” istedi.

Le Point dergisinin kapak posterinin reklam panosundan indirilmesinin ardından ise Belediye Başkanı jandarmalarla gelerek afişleri yeniden astırdı.

Euronews’te yer alan habere göre, afişin yeniden asılması tansiyonu daha artırdı, tekrar olay yerine gelen AKP’liler bu sefer söz konusu afişe dokunmadılar fakat panoya yakın bir yere ‘yalan haber’ afişi astı.

Gazete bayisi etrafında AKP’liler dergiyi protesto etti. Jandarma görevlileri de uzun süre bayi etrafında nöbet tuttu.