Filistin'den Erdoğan'a: Filistin'le dayanışmadan bahsediyor ama İsrailli işgalcilerle arasını bozmuyor

Ramallah yönetiminden AKP'li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Filistin'le ilgili sahte duruşunu açıkça eleştiren sözler geldi.

Filistin'den Erdoğan'a: Filistin'le dayanışmadan bahsediyor ama İsrailli işgalcilerle arasını bozmuyor

İsrail askerleri Gazze’de düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemlerinde 3 ayda resmi rakamlara göre 135 Filistinliyi katlederken, 15 bin Filistinliyi de yaraladı. Sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006’dan beri Gazze’ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını isteyen Filistin halkı, İsrail saldırganlığının hedefi olmaya devam ederken Ramallah yönetiminden ise Ankara’ya tepki geldi.

Ramallah’ta Abbas’a yakın olan ve kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Al Monitor‘e yaptığı açıklamada “Erdoğan bazen kendisiyle çelişiyor. Filistin halkıyla dayanışmadan bahsediyor ama İsrailli işgalcilerle arasını bozmuyor” dedi.

Yetkili, “Arzumuz Türkiye’nin Filistin halkına hem sözleriyle hem eylemleriyle yüzde 100 destek vermesi. Arzumuz Türkiye’nin Filistin davasını kendi bölgesel politikası için kullanacağı bir koz olarak görmemesi. Seçimler geride kaldı ve şimdi kaygımız o ki Türkiye, Filistinlilerin aleyhine olan ‘yüzyılın anlaşması’ için ABD’den baskı görebilir.”  ifadelerini kullandı.