Görevi döneminde 41 kişi ölmüştü: AKP'li Karaman 'Tren beni sever, ben de treni çok severim. Ne olduysa oldu...' dedi

Görevi döneminde kaza rekoru kırılan Eski TCDD Genel Müdürü ve şimdi AKP'li milletvekili Süleyman Karaman, Ankara'daki tren kazasına ilişkin, "Boşuna bağırmayın, Tren beni sever, ben de treni çok severim." dedi.

Görevi döneminde 41 kişi ölmüştü: AKP'li Karaman 'Tren beni sever, ben de treni çok severim. Ne olduysa oldu...' dedi

Ankara’daki 9 vatandaşın hayatını kaybettiği hızlı tren kazası Meclis gündeminde yer almaya devam ederken, 2004 yılında 41 kişinin yaşamını yitirdiği Pamukova tren kazası sırasında TCDD Genel Müdürü olan AKP Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman konuyla ilgili dalga geçer gibi ifadeler kullandı.

TBMM Genel Kurulunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, 125 üniversite ile bu bakanlıklara bağlı ve ilgili kuruşluların bütçeleri üzerinde gruplar adına konuşmaların tamamlanmasının ardından şahsı adına söz alan Süleyman Karaman, Ankara’da yaşanan tren kazasıyla ilgili, “Boşuna bağırmayın, Tren beni sever, ben de treni çok severim.” dedi.

“Kazanın savunulacak bir tarafı yoktur. Kaza savunulamaz.” diyen Karaman, “Ancak burada bu konuyla ilgili bazı bilgiler vermek istiyorum. Trenlerin işletim sistemi dünyada iki farklı sistemle yapılır. Birisi sinyal sistemi, diğeri de merkez idare edilen sistem. Tren hızları 120 kilometrenin altında ise bu sistem kullanılır. 120 kilometrenin üzerinde sinyal mecburdur ama 120 kilometrenin altında merkezden idare sistemi kullanılır. Ülkemizdeki hızlı tren hatları dünyanın en yüksek teknolojisi ile donatılmıştır. Elbette sinyal sisteminde kamera sistemi de vardır. Ankara-Sincan arası konvansiyonel hat statüsündedir. Maksimum hızı 120 kilometredir, 5 hatlıdır. Ne olduysa oldu, onu bilmiyoruz. Savcılarımız inceliyor. Dün her zaman birinci hattan giden tren ikinci hattan gitmiştir.” ifadelerini kullandı.

TCDD Genel Müdürlüğü’ne 2003 yılında getirilen ve 12 yıl sürdürdüğü görevi boyunca başta Pamukova’daki olmak üzere kaza rekoru kırılan Karaman, hiç bir kazanın sorumluluğunu üstüne almadı ve istifa etmedi. Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki ekibinde de yer alan Karaman, dönemin Ulaştırma Bakanı ve şimdi TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın da hemşehrisi.