"Erdoğan hiç şüphe yok ki 'Bahçeli beni aldatmış' der"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, AKP-MHP ittifakına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı işaret ederek "Hiç şüphe yok ki Bahçeli’ye sırtını döner, millete de ‘Bahçeli beni aldatmış' der" dedi.

AKPve MHP arasındaki ittifak görüşmelerinin ardından ittifak paketi bugün Meclis’e taşındı. Paket, TBMM’ye AKP ve MHP’nin ortak imzası ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a sunuldu.

Seçim kanunu, siyasi partiler kanunu, mahalli idareler kanunu ve milletvekilliği kanununda ittifakın önünde engel oluşturan düzenlemelerin kaldırıldığı ve yeni değişikliklerin yapıldığı 26 maddelik ittifak teklifi ile ilgili bugün AKP ve MHP temsilcilerinin bir basın ortak açıklaması da yapması bekleniyor.

Öte yandan ittifak görüşmeleriyle ilgili CHP’den ilginç bir yorum geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, ittifaka ilişkin “Bu bir tek adam koalisyonudur. Erdoğan’ın da tek bir hesabı vardır, cumhurbaşkanı olmak.” derken, “Cumhurbaşkanlığına giden yolun yarın, bu koalisyondan değil de, bugün ‘teröristsiniz’ dedikleriyle yan yana gelmekten geçtiğine inansın, hiç şüphe yok ki Bahçeli’ye sırtını döner, millete de ‘Bahçeli beni aldatmış’ der.” ifadelerini kullandı.

“HANİ BİTECEKTİ KOALİSYON DÖNEMİ?”

16 Nisan referandumu sürecini anımsatan Tezcan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve referandumu savunanlar, ‘koalisyon dönemi bitecek’ diyorlardı. Şimdi bu yaptığınız ne? Hani bitecekti koalisyonlar dönemi? Milleti aldatmaya doymadınız. Bu bir tek adam rejimi ittifakıdır, bu bir tek adam koalisyonudur. Ortada bir tek adam koalisyonu vardır ve bu koalisyonun bir tane hedefi vardır, tek adam rejimini yerleştirmek. Bu koalisyonun başındaki kişi Erdoğan’ın da tek bir hesabı vardır, cumhurbaşkanı olmak. ‘Ne olursa olsun ben cumhurbaşkanı olayım, başka hiçbir şeyin önemi yok’, bütün sistemi bunun üzerine kurgulamışlar. Onun için milleti kutuplaştırmaktan, ‘benden olmayan herkes teröristtir’ demekten çekinmiyorlar” diye konuştu.“

“MİLLETE ‘BAHÇELİ BENİ ALDATMIŞ’ DER”

“Bu ‘tek adam koalisyonun’ sözcüsünün de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğunu ifade eden Tezcan, Erdoğan’a işaret ederek, “Cumhurbaşkanlığına giden yolun yarın, bu koalisyondan değil de, bugün ‘teröristsiniz’ dedikleriyle yan yana gelmekten geçtiğine inansın, hiç şüphe yok ki Bahçeli’ye sırtını döner, millete de ‘Bahçeli beni aldatmış’ der. Bugün terörist dedikleriyle yarın oturur yeni bir koalisyon ve yeni bir ittifak kurar. Yeter ki cumhurbaşkanı olsun” dedi.