VİDEO | Fakıbaba ve korumaları gazeteci dövdü

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba'nın kendisine soru soran gazeteciye tokatladığı görüntüler yeniden gündem oldu.

VİDEO | Fakıbaba ve korumaları gazeteci dövdü

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba’nın yıllar önce Urfa’da şehir içerisinde gezdiği sırada kendisine soru soran gazeteciye tokat attığı görüntüler sosyal medyada yeniden gündeme oturdu.

2009 yılında gerçekleşen olayda, o dönem AKP’den aday gösterilmemesi üzerine Saadet Partisi’nden seçilerek Şanlıurfa Belediye Başkanı olan Ahmet Eşref Fakıbaba, kentin Atar pazarında yaptığı gezi sırasında 2 esnafın bıçaklı saldırı girişimine uğradı. Fakıbaba olaydan yara almadan kurtuldu.

Daha sonra ise Fakıbaba gazetecilerin sorularına ‘dayak’la cevap verdi. Fakıbaba’ya soru soran DHA kameramanı Ömer Pınar, Başkan ve korumalarından tokat yedi.

 

SALDIRIYA UĞRAYAN KAMERAMAN OLAYI BÖYLE ANLATMIŞTI

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın tokat attığı kameraman Ömer Pınar o an neler yaşadığını şu sözlerle anlattı:

“Ben başkan bir açıklama yapar diyerek iddiayı sordum. O beni tokatladı ve peşinden gırtlağıma sarıldı. Tüm bunlar yetmezmiş gibi peşinden de etrafındaki adamları saldırıya geçti. Görevimi yapıyorum dediğimde ise Başkanın koruması ve şöförü olarak sürekli yanında dolaşan İbrahim Kubat ‘başlatma görevinden’ diyerek bana hakaret ederek öbür yandan da tokatlamaya devam etti. Ne olduğumuz bir an şaşırdım. Yıllardır başkanın haberlerini takip ederim ama yaşananlar karşısında bir an ne yapacağımı da bilemedim. Ben geri geri kaçmaya çalışırken olaya müdahale etmeye çalışan muhabir Ali Abi’ye saldırmaya başladılar.”