Canan Kaftancıoğlu istifa etti

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu istifa etti.

Canan Kaftancıoğlu istifa etti

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, resmi Twitter hesabından il başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Kaftancıoğlu’nun Twitter’dan paylaştığı mesaj şöyle:

“Daima pusulam olan CHP Örgütüm; sizlerin inancı ve verdiği yetkiyle, bir şey olmak için değil, hep birlikte bir şey başarmak için yola çıktım. Ve bugünden itibaren İl başkanınız olarak değil, partimin yılmaz, yorulmaz bir üyesi olarak İstanbul hayalimizi, hayata geçirmek için varım. ”

Halk TV’nin CHP parti yönetimi ve İl Başkanlığı kaynaklarından aktardığına göre; Canan Kaftancıoğlu’nun istifa gerekçesinin arkasında 2 ismin aday yapılmasına karşı olması ve kadın adayların azlığına tepki göstermesi var.

İşte Kaftancıoğlu’nun itirazları:

1-Ataşehir Belediyesi’ne Battal İlgezdi ve Bakırköy Belediyesi’ne Bülent Kerimoğlu’nun yeniden tercih edilmesine karşı çıktı.

2-İstanbul ilçe belediyelerinde kadın adaylara eşit oranda yer verilmesini istediği biliniyordu. Parti Meclisi’ne sunulan listede kadın adayların eksikliğine tepki gösterdi.

3-Şişli ilçesinde Muammer Keskin’in aday yapılmasını önermişti. Keskin de PM’ye sunulan listede yer almadı.

Kaftancıoğlu’nun istifası sonrası PM toplantısı yarıda kesildi.

Canan Kaftancıoğlu, Ocak 2018’de İstanbul il başkanlığına seçilmişti.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndan açıklama

Kaftancıoğlu’nun açıklamasının ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı’ndan konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Dr. Canan Kaftancıoğlu’nun şahsi Twitter hesabından yaptığı istifa açıklaması doğrudur. Şu an için başka bir açıklama yapılmayacaktır” denildi.

İstanbul İl Yönetimi toplandı, istifa etmeleri bekleniyor

Kaftancıoğlu’nun istifasının ardından CHP İstanbul İl Yönetimi’nin toplandığı ve toplantının ardından il yönetiminin de istifa edeceği iddia ediliyor.

Canan Kaftancıoğlu kimdir?

Canan Kaftancıoğlu, 1972 yılında Ordu’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ordu’da tamamlayan Kaftancıoğlu, 1995 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Sivas Suşehri Devlet Hastahanesi acil biriminde hekim olarak görev yapan Canan Kaftancıoğlu, 1997 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nda Adli Tıp ihtisasına başladı.

TiHV(Türkiye İnsan Hakları Vakfı) ‘de vaka taraması yaparak “İşkence Olgularının Adli Tıbbi Değerlendirilmesi” isimli teziyle ihtisasını tamamlayan Canan Kaftancıoğlu, 2011-2012 yılları arasında CHP İstanbul Basın, Kültür ve İletişimden sorumlu il başkan yardımcılığı, 2012-2014 yılları arasında İl başkan vekilliği, basından sorumlu il başkan yardımcılığı görevini sürdürdü.

Ocak 2018’de CHP İstanbul il başkanlığına seçildi. İl Başkanlığı’na gelmesi sonucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sert sözlerle eleştirildi. Erdoğan, Kaftancıoğlu için “İstanbul’a seçtikleri il başkanı tam bir facia. Elbette demokrasiye saygımız vardır. Bu kişi madem kongre salonunundan çıktı, o halde CHP’nin il başkanı. Bir il başkanının geçmişine baktığımızda bir şey söylememize gerek bırakmıyor. Bakınız bu tweetlerde neler yok ki. Yüzünde poşu ile polisimize taş atmaya kadar… Nasıl bir isim. Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu parti kimlerin eline kaldı? Ermeni Soykırımı diyerek milletimizi aşağılıyor. Yüzünde maske, elinde taş resmi ona ait değilse bu vandallığa sahip çıktığını belli ediyor” yorumunda bulundu.