Erdoğan, Ahmet Misbah Demircan'ı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı yaptı!

Beyoğlu'nun yaşadığı 15 yıllık talan ve yıkım sürecinin mimarlarından olan Demircan, Bakan Yardımcılığına "terfi" etti.

Erdoğan, Ahmet Misbah Demircan'ı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı yaptı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Akreditasyon Kurumuna ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlarına göre, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı’na Ahmet Misbah Demircan atandı.

Demircan, AKP saflarında 3 dönem Beyoğlu Belediye Başkanlığı yapmış, son yerel seçimlerde ise yeniden aday gösterilmemişti.

Demircan’ın Beyoğlu’ndaki belediye başkanlığı döneminde ilçenin tarihi kimliği, Kadir Topbaş’lı büyükşehir belediyesi ile birlikte gerçekleştirilen rant odaklı icraatlar neticesinde büyük bir tahribat görmüştü.

Demircan, tarihi Emek Sineması’nın Demirören AVM için yıkımına ilişkin konuşurken Beyoğlu’nun ve İstanbul’un simgelerinden olan İstiklal Caddesi’ne ne gözle baktığını da “Emek Sinema Pasajı’nı eğer bir şeye benzetmek gerekirse, büyük bir alışveriş merkezi olan İstiklal Caddesi’nin sinema bölümü gibi görüyorum.” diyerek ortaya koymuştu.

Erdoğan’ın Türk Akreditasyon Kurumu (TURKAK) Genel Sekreterliği için tercihi ise Gülden Banu Müderrisoğlu’ndan yana oldu. Hakkında fazla bilgi bulunmayan Müderrisoğlu’nun Sabah gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu’nun eşi olduğu iddia ediliyor.

Söz konusu atamalar 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince yapıldı.