Kılıçdaroğlu: Her an herkes gözaltına alınabilir

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugünkü hukuk sistemi içinde hiçkimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Her an herkes gözaltına alınabilir." dedi.

Kılıçdaroğlu: Her an herkes gözaltına alınabilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını almasının ardından bugün Ankara’da medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Partisinin büyükşehirlerde kazandığı belediyelere dikkat çeken CHP lideri, “Bu kentlerde yaşayanlar huzur istiyor. Birlikte yaşayacaksak bir araya gelmeliyiz. Elbette bir başarı elde ettik ama Bursa’da Zonguldak’ta başarı elde edemedik. Bursa içimde bir yaradır. Bursa’da bir eksiğimiz hatamız var. Zonguldak’ta, Giresun’da adaylarımız kazanamadı. Elbette halkı suçlamıyoruz. Bir eksiklik varsa bizimdir. Geriye dönük süreci masaya yatırmalıyız” diye konuştu.

“Asıl görevimiz bundan sonra başlıyor.” diyen Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarımız artık herkesin belediye başkanlarıdır. Bizim belediye başkanlarımız harcadıkları her kuruşun hesabını millete vereceklerdir. Belediye yönetimlerinde partizanlık değil, liyakat esas alınacaktır. Asgari ücret konusunda da belediye başkanlarımız hazırlıklarına başladı. Kazandığımız belediyelerde asgari ücret 2200 TL olacak.” dedi.

YSK’YA ‘KHK’ ÇAĞRISI

Kılıçdaroğlu, YSK’nın KHK’li oldukları gerekçesiyle bazı seçilen başkanlara mazbata vermemesi kararıyla ilgili olarak da “Buradan YSK üyelerine seslenmek isterim. Seçime gitmelerine siz izin verdiniz. Savcılıktan iyi hal kağıdı aldılar. Seçim kuruları tarafından kabul edildi ve bir kısmı seçimi kazandı. Seçimi kazananlara mazbataları teslim etmeniz gerekir. Aksi halde büyük bir demokrasi ayıbına imza atmış oluruz. Ya hiç izin ermeyecektir bu başka konudur ayrıca tartışırız. Ama izin verdiğiniz kişiye mazbatayı vermemek doğru değildir. Bu mazbatalar verilirse Türkiye bir demokrasi ayıbından kurtulmuş olacaktır. Demokrasiyi savunuyorsak sadece kendimiz için değil, bizim gibi düşünmeyenler için de hakkı hukuku savunmak durumundayız. YSK’nın kararını gözden geçirmesini istemek de bizim en doğal hakkımızdır.” ifadelerini kullandı.

‘EKONOMİ’ ELEŞTİRİLERİ

“Ekonomide ciddi bir kriz yaşıyoruz. İşsiz sayımız geniş tanımıyla 8 milyonu aştı. Son bir yılda işsiz sayımız 1 milyon 700 bini aştı. Enflasyon patladı. Türkiye’nin gerçek gündemine dönmesi gerekiyor” diyen Kılıçdaroğlu, “Biz sadece eleştirmiyoruz, çözüm önerilerinde de bulunuyor. Bizim siyaset anlayışımız budur. Vatandaş perişan halde. Sermaye Türkiye’ye gelmiyor. Bugünkü hukuk sistemi içinde hiçkimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Her an herkes gözaltına alınabilir. Savcı bile sizin neden gözaltına alındığınızı bilemeyebilir. Türkiye’nin buradan çıkması lazım. Türkiye bunu kendi iradesiyle yapması lazım, Avurupa Birliği istiyor diye değil.” ifadelerine yer verdi.