Trump Twitter'dan paylaştı: Bağdadi'yi tünelde sıkıştıran köpek

ABD Başkanı Donald Trump, IŞİD lideri  Ebubekir el Bağdadi'yi kendini patlatarak öldüğü tünelde kovalayan Amerikan ordu köpeğinin fotoğrafını paylaştı. Köpeğin operasyon sırasında hafif yaralandığı açıklanmıştı.

Trump Twitter'dan paylaştı: Bağdadi'yi tünelde sıkıştıran köpek

ABD Başkanı Donald Trump, IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin öldüğü operasyonda yaralandığı açıklanan Amerikan ordu köpeğinin fotoğrafını paylaştı.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, köpeğin adının gizli tutulduğunu ama fotoğrafının kamuoyuyla paylaşılma kararı alındığını belirtti. ABD Başkanı, ‘harika bir köpek’ diye söz ettiği kurt köpeğinin ‘IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin yakalanması ve öldürülmesinde harika bir iş çıkardığını’ yazdı.

Trump, Bağdadi’nin öldüğünü ilan ettiği konuşmasında, bir köpeğin IŞİD liderini kaçtığı tünele doğru takip ettiğini ve Bağdadi’nin kendini patlatması sırasında yaralandığını söylemişti. Pentagon’dan daha sonra yapılan açıklamadaysa, köpeğin tedavisi devam eden köpeğin isminin açıklanmayacağı, fotoğrafının da paylaşılmayacağı belirtilmişti.