Venezuela'da yeni Amerikancı darbe girişimi

Venezuela'da Amerika’nın desteğiyle kendisini devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, darbe çağrısı yaptı. Venezuela hükümeti de Amerikancı muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını açıkladı.

Venezuela'da yeni Amerikancı darbe girişimi

Venezuela’da Amerika’nın desteğiyle kendisini devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, sosyal medya hesabından canlı yayınladığı videoda darbe çağrısı yaptı. Guaido, bütün askerleri de Maduro yönetimine karşı darbeye kalkışmasını istedi.

Amerikancı Guaido “Venezuela Halkı, sokağa çıkmamız, demokratik güçlere destek vermemiz ve özgürlüğümüzü yeniden kazanmamız gerekiyor. Örgütlenin ve hepiniz önemli askeri birimlere gidin. Karakas halkı Carlota’ya.” açıklaması yaptı.

Venezuela’da yerel saat ile 06.33 sıralarında açıklama yapan Guaido, “Milli Silahlı Kuvvetler doğru kararı verdi. Venezuela halkının desteğine, anayasımızın meşruiyetine ve tarihin haklı ve doğru tarafında olmanın güvencesine sahipler. Işgalin sona ermesi için kuvvetler harekete geçmeli.” dedi.

DARBE GİRİŞİMİ BAŞLADI

Venezuela hükümeti, Amerikancı muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi başlattığını ve girişimin bastırılmaya çalışıldığını açıkladı.

Venezuela halkını sokaklara çağıran Guaido “Venezuela halkı sokaklara! Silahlı Kuvvetler seferberliğe devam! İşgalin sona erdiğini kesinleştirene değin, ki artık dönüş yok, devam.” şeklinde konuştu.

YOLLAR KAPATILDI

Venezuela askerleri, darbe girişimine karşı yolları kamyonlarla kapattı.

“BU DARBEYİ REDDEDİYORUZ”

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino tarafından “Bu darbeyi reddediyoruz” açıklaması yapıldı. Padrino, ordunun meşru Devlet Başkanı Maduro hükümetini kesin bir şekilde savunmaya devam edeceğini duyurdu.

Padrino ayrıca, ülkedeki tüm askerlerin ‘normal olarak’ kışla ve askeri üslerde olduğunu ve olağandışı bir gelişme gözlemlenmediğini vurguladı.

Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi lideri Cabellos, halkı Maduro’yu savunmak için başkanlık sarayı önüne çağırdı.

Ayrıntılar hazırlanıyor…