Yobaza bak: Göbeklitepe, Urfa'nın 'peygamberler şehri' kimliğini yok etmek için icat edilmiş

Dünyanın en eski anıtsal tapınağı olarak kabul edilen Şanlıurfa’daki Göbeklitepe için Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, "Urfa'nın Peygamberler şehri kimliğini yok etmek için icat edildi" dedi.

Yobaza bak: Göbeklitepe, Urfa'nın 'peygamberler şehri' kimliğini yok etmek için icat edilmiş

Şanlıurfa’da bulunan ve dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olarak kabul edilen ayrıca en eski anıtsal tapınak olarak kabul edilen Göbeklitepe için Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan’dan cihatçı çetelerin söylemlerini aratmayacak bir ‘uyarı’ geldi.

Twitter hesabından Göbeklitepe’nin fotoğrafını paylaşan Kaplan, fotoğrafın yanında “Göbeklitepe Urfa’nın Peygamberler şehri kimliğini yok etmek için icat edildi” iddiasında bulundu. Kaplan paylaşımının devamında da “Gözümüzün içine baka baka bir cinayet işleniyor ama biz göremiyoruz bile” dedi.

Gerici yazar, insanlığın ortak miraslarından biri olarak görülen buluntular için sarfettiği sözleri içeren paylaşımını gelen tepkilerin ardından kaldırmak zorunda kaldı.

UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası kalıcı listesine alınan Göbeklitepe için AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada 2019’un ‘Göbeklitepe Yılı’ ilan edildiği belirtilmişti.