Barışların iddianamesi kabul edildi: Dağ fare doğurdu

Tutuklu bulunan Odatv yöneticileri Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun da dahil olduğu gazetecilerin yargılandığı MİT soruşturmasının iddianamesi kabul edildi.

Barışların iddianamesi kabul edildi: Dağ fare doğurdu

Tutuklu bulunan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, muhabir Hülya Kılınç ve Yeniçağ gazetesi yazrı Murat Ağırel ile BirGün yazarı Erk Acarer’in de dahil olduğu 8 kişilik MİT soruşturmasının iddianamesi İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

50 sayfalık iddianamenin hazırlandığı soruşturma kapsamında 6 tutuklu, biri serbest, biri de yurtdışında olan sanık yer alıyor.

Tutuklu bulunan gazeteciler Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Mehmet Ferhat Çelik ve Aydın Keser. Eren Ekinci ise ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Erk Acarer de yurtdışında bulunuyor.

Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun avukatı Hüseyin Ersöz, iddianamenin kabulünün ardından şu ifadeleri kullandı:

“Tutuklu gazeteciler hakkındaki iddianame kabul edildi. İçi boş, ciddiyetten uzak, hukuk tekniğine aykırı ve gazetecilerin 1 dakika dahi tutuklu kalmaması gereken isnatlar var karşımızda. Biliyorduk zaten ama kısaca, ‘dağ fare doğurdu’ diyebiliriz.”