Erdoğan'dan ilk vaka ile ilgili açıklama

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'de görülen ilk koronavirüs vakasıyla ilgili konuştu.

Erdoğan'dan ilk vaka ile ilgili açıklama

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan AKP grup toplantısında konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

KORONAVİRÜS: TEMİZLİK İMANDAN…

-Avrupa’dan gelen bir vatandaşımızda yapılan tetkikler sonucunda corona virüs tespit edildi. Virüs tespit edilen kişinin sağlık durumu iyi. Ailesi ve yakınları yakın izlememiz altında. Vatandaşlarımızdan ricam sağlık personelinin ikazlarına harfiyen uymaktır. Bu virüsten korunmanın ilk şartı temizliktir. Temizliği imandan cüz sayan bir inancın mensupları sıfatıyla bu da milletimiz açısından işin en kolay tarafı olmalıdır.

“HİÇBİR VİRÜS TEDBİRLERİMİZDEN GÜÇLÜ DEĞİL”

Biz de geçtiğimiz cuma gününden itibaren kucaklaşmayı kestik. Hiçbir virüs bizim tedbirlerimizden daha güçlü değildir. Her hastalık gibi bu virüse karşı da bireyler olarak alacağımız tedbirler en etkili korunma yöntemi olacaktır. Özellikle yaşlılarımızın ve bünyesi zayıf vatandaşlarımızın en azından bir müddet kalabalık yerlerden uzak durması gerekiyor.”

SURİYE’YE ‘İDLİB’ TEHDİDİ

-Bölgedeki güçlerle kapışmak tutuşmak ya da bu toprakları işgal etmek amacımız değildir. Sınırlarımızın güvenliği ve katliam tehdidindeki milyonlarca insanı kurtarmak hedefimiz.”

-Bu süreçte, ülkemizin, ordumuzun, sanayi kapasitemizin imkanlarını tartma imkanı bulduk. Koordinasyonu güçlendirerek, koordinasyonu hızlandırarak gücümüzü test ettik. Ülkemizin gücü ve askerlerimizin kahramanlığı sayesinde Suriye Rejim gücü bu işin bu kadar kolay olmadığını görmültür. Ateşkes kararın ardından İdlib’de halk ilk defa rahat bir nefes almıştır, ama elbette kesin bir çözüm bulunmuş değildir. Daha şimdiden ateşkes ihlali başlamıştır.”

-Rejimi ve onu destekleyen milislerin ateşkes hattında yaptıklarını yakından takip ediyoruz. Ama karşımızdakiler sözlerini tutmazsa bir öncekinden daha ağır bir şekide üzerlerine gitmekten kaçınmayız.”

KILIÇDAROĞLU’NA: DENSİZ, CAHİL…

-Asıl sorun birlik ve beraberliğimize yönelik içerideki sabotajlara karşı harekete geçmektir. Milletimizin gücü hep birlikte Türkiye olma iradesidir. Bu iradeyi kırmayı hedefleyen her saldırı bizim için dış güçlerin terör örgütü saldırılarından daha etkilidir. Bunun en büyüğünü CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yapmıştır. Bu kişi hayatında hiç bir zaman uluslararası düzeyde bir liderlik görüşmesi yapmıştır. Sadece densiz değil aynı zamanda cahil bir zat karşı karşıyayız. Sen bir kaset kumpasıyla CHP’nin başına getirildin.”