Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Libya eleştirisi: Dış politikayı sen mi biliyorsun, ben mi biliyorum?

Kılıçdaroğlu, "Libya meselesiyle ilgili bizim söylediklerimizi Putin söyledi. Bize karşı çıktı, Putin'in söylediği her şeyin altına imza attılar. E noldu şimdi? Dış politikayı sen mi biliyorsun, ben mi biliyorum?” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Libya eleştirisi: Dış politikayı sen mi biliyorsun, ben mi biliyorum?

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Libya’daki süreçle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, “Libya meselesiyle ilgili bizim söylediklerimizi Putin söyledi. Bize karşı çıktı, Putin’in söylediği her şeyin altına imza attılar. E noldu şimdi? Dış politikayı sen mi biliyorsun, ben mi biliyorum?” diye konuştu.

“Hükümetin izlediği dış politikanın bize ne faydası oldu?” diye soran Kılıçdaroğlu, “Karnı doymayan, işsiz milyonlarca vatandaşımız var; 40 milyar doları Suriyelilere harcadılar. Sonra da kahramanlık edebiyatı yapıyorlar” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Trump ‘malvarlığını araştırırım’ dedi, ‘ipliğini pazara dökerim’ dedi. Sus pus oldu. Çıkıp ‘Ey Trump araştırmazsan namertsin’ demesi gerekirdi. Diyemedi. Egemen güçlerin oyuncağı haline geldi. Yüreğinde Allah korkusu olan tüm vatandaşlarıma sesleniyorum. ‘Ey Trump benim mal varlığımı araştırmazsan namertsin. Benim verilmeyecek hesabım yoktur’. Bunu diyemedi. Demek ki verilmeyecek hesabın var.”