Kaçan hükümetin İçişleri Bakanı: Taliban çocukları infaz ediyor

Afganistan'da yönetimi ele geçiren cihatçı terör örgütü Taliban'la ilgili ciddi iddialar gelmeye devam ediyor. Bu kez Afganistan'ın eski İçişleri Bakanı Mesud Andarabi, Taliban'ın ülkedeki infazlara devam ettiğini ve kurbanlar arasında çocukların da olduğunu iddia etti.

Kaçan hükümetin İçişleri Bakanı: Taliban çocukları infaz ediyor

Afganistan’ın eski İçişleri Bakanı Mesud Andarabi, Taliban’ın ülkedeki infazlara devam ettiğini ve kurbanlar arasında çocukların da olduğunu açıkladı.

Andarabi, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Taliban militanları tarafından öldürüldüğü iddia edilen küçük bir çocuk da dahil olmak üzere insanların korkunç fotoğraflarını yayınladı.

TERÖRİZE EDİYORLAR

Andarabi, geçen hafta başkent Kabil’i ele geçiren Taliban’ın ‘küçük çocukları ve yaşlı vatandaşları terörize ederek insanları yönetmeye çalıştığını’ iddia etti. Ancak, Taliban’ın bu tür yöntemlerini kullanarak ‘ulusu yönetemeyeceğini’ de sözlerine ekledi.

Eski bakan, Taliban’a karşı olan direnişin artarak devam edeceğini savundu.

Öte yandan, ülkelerin Afganistan’dan tahliye süreçleri devam ediyor. Taliban sözcüsü dün yaptığı açıklamada, tahliyelerin 31 Ağustos’a kadar sürebileceğini, bu tarihin ‘kırmızı çizgileri’ olduğunu belirtti.