Erdoğan, bayram tatilinin süresini açıkladı

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrasında Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı.

Erdoğan, bayram tatilinin süresini açıkladı

İki haftada bir yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Kurban Bayramı nedeniyle öne çekildi.

Toplantı sonra AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kameralar önünde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

-Aşılama çalışmalarını sürdürüyoruz. Aşılama 59 milyona yaklaştı. Sağlık sistemimizin gücü, aşılama oranlarımızla nispeten iyi bir noktadayız. Buradan bir kez daha vatandaşlarımı bayrama kadar aşılarını yaptırmaya davet ediyorum. Aşılamada kat ettiğimiz mesafenin çok büyük payı vardır. Aşılamanın nispeten düşük olduğu iller önümüzdeki günlerde tehdit altına girebilir. Önümüzdeki dönemde aynı sıkıntılara düşmemek için tedbiri elden bırakmamalıyız.

-Aşılamanın nispeten düşük olduğu yerler tehdit altına girebilir. Ciddi gayretler ve fedakarlıklarla elde ettiğimiz avantaja sahip çıkmak mecburiyetindeyiz.

-Bayram günlerini de aynı şekilde kurallara uyarak geçirmeliyiz. Önümüzdeki dönemde aynı sıkıntılara düşmemek için tedbiri elden bırakmamalıyız.

-2021 yılında ulaşacağımız büyüme oranıyla, dünyanın yükselen ekonomisi olduğumuzu, hedeflerimize adım adım yaklaştığımızı ispatlayacağız.

-Artık meslek liselerini ve meslek yüksek okullarını sanayi bölgeleri içinde açarak okul eğitimiyle işbaşı eğitimini birleştiriyoruz

-İstanbul Kadıköy’de bir kilise duvarının üzerine çıkılarak sergilenen saygısızlığı birliğimize, beraberliğimize yönelik bir provokasyon olarak görüyorum. Benzer hadiseler gibi bu konunun da sonuna kadar takipçisi olacağız.”

-Bayram tatili vesilesiyle yola çıkacak tüm vatandaşlarımdan trafik kurallarına riayet etmelerini, kazalara karşı dikkatli olmalarını rica ediyorum. Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) olacağız. Tüm dünyaya, KKTC’nin hak ve adalet arayışında en güçlü şekilde yanında olduğumuzun mesajını da vereceğiz. Pazartesi günkü yarım günü idari tatil olarak belirledik. Vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar tatile kavuşmuş oluyor.