SDT'den çağrı: Şimdi daha fazla okuyup, tartışıp, üretmenin vaktidir

Üniversitelerde bilimin, aydınlanmanın ve sosyalizmin sesini yükseltmek için yola çıkan Sosyalist Düşünce Toplulukları (SDT), 15 oturumluk Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri programının bitmesiyle birlikte bir çağrıda bulundu.

SDT'den çağrı: Şimdi daha fazla okuyup, tartışıp, üretmenin vaktidir

Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri Aralık ayında duyurulmuştu ve üç buçuk aya yayılan bir sürede 15 oturumdan oluşan etkinlikleri dün gerçekleştirilen son söyleşi ile bitmiş oldu. Yüzlerce üniversite öğrencisinin buluştuğu etkinliler ise sırasıyla; Dr. Öğretim Üyesi Çağatay Tarhan, Bilim ve Gelecek Dergisi GYY Ender Helvacıoğlu, Doç. Dr. Sibel Özbudun, Prof. Dr. İzge Günal, Prof. Dr. Doğan Göçmen, Prof. Dr. İzzettin Önder, TKH MK üyesi Hüsnü Atlıkan, TKH MK üyesi Kurtuluş Kılçer, TKH MK üyesi Ekim İsmi, Prof. Dr. Bilsay Kuruç, Doç. Dr. Candan Badem, Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir, Akademisyen, Yazar Fatih Yaşlı, İKD GYK üyesi Semiha Özalp Günal, Yeni Ülke Dergisi GYY Bilgütay Hakkı Durna’nın katılımıyla gerçekleşti.

Sosyalist Düşünce Toplulukları (SDT) tarafından yapılan çağrı şu şekilde:

Üniversiteli gençlik, Sosyalist Düşünce Topluluklarına!

”Üniversitelerde sosyalizmin geri çekilişine, bilimsel düşüncenin tasfiye edilmesine, gericiliğin beyinleri esir almasına, kapitalizmin zihinleri bulandırmasına karşı yola çıkan Sosyalist Düşünce Toplulukları, pandemiyle birlikte çalışmalarını dijital platformlara taşıma kararı almış ve bu doğrultuda “Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri” programını Aralık ayında ilan etmişti.

15 oturumdan oluşan programıyla üç buçuk aylık bir sürece yayılan Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri, evrimden felsefeye, antropolojiden iktisata kadar uzanan geniş yelpazesi ve değerli eğitimcileriyle birlikte yüzlerce üniversite öğrencisini yan yana getirmiş, gençliği bilimle, felsefeyle, tarih ve siyasetle buluşturmuştur.

Söyleşilerimize vakit ayıran bütün sıra arkadaşlarımıza ve davetimizi kabul edip bizlerle buluşan eğitimcilerimize teşekkür ediyoruz.

Bütün arkadaşlarımızı ise sosyalizmin, bilimin, aydınlanmanın sesini daha gür çıkartmak için, içinde yaşadığımız dünyayı ve ülkeyi anlamak için ve hepsinden de önemlisi bu düzeni değiştirmek için Sosyalist Düşünce Topluluklarına çağırıyoruz.

Çünkü biliyoruz ki bu düzenin bize vereceği geleceksizlik, işsizlik ve umutsuzluktur. Sömürüsüz bir dünya, yaşanılabilir bir ülke, aydınlık bir gelecek ise bizlerin ellerindedir. Yarınlar, bilerek, inanarak, düşleyerek ve birlikte o düşü gerçek kılmak için mücadele edenlerin çabasıyla şekillenecektir.

Şimdi daha fazla okuyup, tartışıp, üretmenin vaktidir!

Şimdi umudu büyütmenin, sosyalizme güç katmanın vaktidir!

Şimdi yarınlar için kolları sıvamanın vaktidir, sen de Sosyalist Düşünce Topluluklarına katıl!

Sosyalist Düşünce Toplulukları