Sınıf Tavrı'ndan grevdeki Bakırköy Belediyesi işçileriyle dayanışma

İşçilerin mücadele örgütü Sınıf Tavrı, grevdeki Bakırköy Belediyesi işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Sınıf Tavrı'ndan grevdeki Bakırköy Belediyesi işçileriyle dayanışma

İstanbul’da CHP’li Bakırköy Belediyesi’nde sendika ile belediye yönetimi arasında anlaşma sağlanamamış ve işçiler sıfır zam dayatmasına karşı greve çıkmıştı.

İşçilerin mücadele örgütü Sınıf Tavrı direnişlerini sürdüren işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ziyarette işçilere hitaben bir konuşma yapan Sınıf Tavrı Sözcüsü Kemal Parlak, “Mücadele eden işçiler her zaman kazanacaktır bunu biliyoruz. Türkiye çok zor bir süreçten geçiyor. Emek sömürüsünün en çok arttığı bir süreçten geçiyoruz. Türkiye eğer bu yoksullukla karşı karşıyaysa bu sermaye sınıfının ve onların temsilcilerinin uyguladığı politikaların sonucudur ama Türkiye işçi sınıfı bir bütün olarak mücadele etmiyor. Bunun için de birçok haksızlıkla, yoksullukla karşı karşıya bırakılıyor. Onun için bu dönemde Türkiye’de işçi sınıfının mücadele eden her bölmesi önemlidir” dedi.

Konuşmasında, özellikle belediye işçilerinin yaptığı grevlere yönelik zaman zaman çeşitli kara propagandalara başvurulduğuna dikkat çeken Parlak “Diyorlar ki ‘Siz niye filanca belediyede greve çıkmıyorsunuz da filancaların olduğu belediyelerde çıkıyorsunuz’. O zaman şunu söyleyelim: Siz madem ’emeğin dostuyuz’ diyorsanız, sosyal demokrat olduğunuzu iddia ediyorsanız emekçinin hakkını vereceksiniz” ifadelerini kullandı.